Bemutatkozott a Xiaomi Mi Mix 2s!

A temérdek infót és szivárgást követően ma bemutatkozott a Mi Mix 2s. Lényegében a dupla kamerákon kívül nem igazán tartogat újdonságot az eszköz. A többször is látott sarokba helyezett kamerás dizájn is elmaradt.


A Mi Mix 2s burkolatának egy része kerámiából készült, előlapján pedig 5,99 hüvelykes 18: 9-es képarányú Full HD+ felbontású IPS panelt kapott helyet. Az újdonság hátlapján függőlegesen helyezkednek el a kamerák, melyek 12 + 12 megapixelesek f / 1.8 és f / 2.4 rekeszértékkel. Ezek közül az egyik modul a Sony-tól a másik pedig a Samsung-tól származik, utóbbiból adódóan van Dual Pixel technológia is, így villámgyors autófókuszt is kapunk. Az előlapi kamera akárcsak a Mi Mix 2 esetében az alsó káva jobb szélén helyezkedik el, az 5 megapixeles modul azért elég szegényes egy csúcsmobil esetében, de aki erre a telefonra pályázik kénytelen lesz beérni vele. Hardveres szempontból is történt előrelépés, mivel a motorháztető már Qualcomm Snapdragon 845 rendszerchipet találunk.
Sajnos IP68 szabvány ezúttal is elmaradt, mint ahogy a 3,5 milliméteres jack kimenet is. Ha még a csatlakozó hiánya nem is, de az, hogy nincs vízállóság komoly negatívum a konkurenciával szemben. A készülék természetesen Oreo rendszert futtat a MIUI 9.5-ös felülettel. Továbbá a XiaoAI hoz egy kis mesterséges intelligenciát a gépezetbe, azonban egyenlőre csak Kínai nyelven elérhető. Az akkumulátor kapacitása 3400 milliamperóra, amit Type C porton keresztül tudunk tölteni. Kapunk Quick Charge 3 támogatást is és a világon először sikerül megoldani a vezeték nélküli töltést kerámia házas mobilnál.
A kínai mobilokhoz hasonlóan a Dual SIM támogatás most is adott, a kapcsolatok terén pedig Bluetooth 5.0, NFC és egy X20 modem globális LTE támogatással áll rendelkezésünkre, de természetesen a kétsávos Wi-Fi sem hiányzik a repertoárból. Három féle memória kombinációban lesz beszerezhető a Mi Mix 2s, a 6/64 GB-os változat 530 dollár, a 6/128GB-os verzió 575 dollár és a 8/256GB-os variáns 640 dollárnak megfelelő forintba fog kerülni, ami mire ide ér hozzánk még biztos drágulni fog.
Sajnos a microSD bővíthetőség is kimaradt. Előbb-utóbb valamilyen formában nálunk is beszerezhető lesz a telefon, egyenlőre fekete és fehér színek közül választhatunk, az értékesítés áprilisban veszi kezdetét. Egetverő újításokkal nem találkoztunk, ígéretesnek tűnt az új dizájn, de nem lett belőle semmi.