Huawei telefon érkezhet hajlítható kijelzővel

írta: remake

A Huawei elég keményen dolgozott, hogy a kamerák terén ismét innovációval rukkoljon elő. Elégedetten hátradőlhetnek a cég mérnökei, de nincs pihenő, hiszen a mobil piac soha sem áll meg.


Az elkövetkezendő pár év egyik nagy dobása az összecsukható okostelefon lehet. Azt már évek óta tudjuk, hogy Samsung dolgozik egy ilyen eszközön és ha minden igaz jövőre talán be is fogják mutatni. Előbb-utóbb minden gyártónak lesz ilyen készüléke, ezért talán nem is meglepő, hogy a Huawei is hasonló telefonon dolgozik.

A szabadalmat tavaly szeptember 19-én nyújtották be a WIPO-hoz, így az sincs kizárva, hogy egy működő prototípus már kallódik valahol a cég egyik létesítményében. A rajzokon lévő szerkezet hajlítható részéről elsőre a Microsoft Surface Book juthat eszünkbe, persze ez esetben az egyik oldalon egy kijelzőt találunk majd és biztosan jóval kisebb is lesz mint a redmondi cég laptopja.A ZTE már piacra dobott egy összecsukható telefont, ez az Axon M, de ott két külön kijelzőt kapunk. Ha minden igaz a nagyobb cégek már egy hajlítható OLED panellal operálnak majd.