Régóta várt funkciót hozott az iOS 11.3!

Egy hónap elteltével egy újabb iOS áll rendelkezésünkre, a 11.3 verziószámú rendszer az olyan sallangok mellett, mint az apróbb hibák javítása, stabilitás növelése, azért hoz légyegesebb dolgokat is. Ilyen például a személyes adatok védelme vagy a Battery Health Béta verziója.


Talán az egyik legfontosabb az utoljára említett funkció, amit az Apple az akkumulátor botrány kirobbanását követően ígért meg nekünk. Ennek segítségével információkat láthatunk az akku kapacitásáról és csúcsteljesítményének leadásáról. Továbbá jelzi, ha készülékünk váratlanul leállt és javaslatot tesz a telep cseréjére.

Következő újítás az ARKit 1.5, ami lehetővé teszi, hogy a fejlesztők digitális objektumokat helyezzenek el vízszintes felületek mellett függőleges felületeken is, például falon vagy ajtón. Újabb funkció, hogy nagyobb felbontású képeket, filmplakátokat is elhelyezhetünk az AR élmények között.Az iPad-nél a töltéskezelés funkció is újdonságnak számít. Ez karbantartja az akkumulátort akkor is, mikor hosszabb ideig van az eszköz töltőre csatlakoztatva. Elég jól jöhet azoknak, akiknek munkából kifolyólag sokat van töltőn az iPad.

Négy új Animoji iPhone X-re (oroszlán, medve, sárkány, koponya).

Új dolog a Személyes adatok védelme funkció, ami személyes információink használatának engedélykérése során egy ikont jelenít meg és egy hivatkozást, amin részletesebb információkat találhatunk adataink felhasználásának módjáról.

Ezek voltak a legfontosabbak persze még számos apróbb újdonságot hozott a rendszer, bővebben a telepítés előtt is olvashatunk róluk.