Kedvező áron érkezett a Huawei Honor 7A

Napokkal ezelőtt még csak pletyka szinten hallhattunk a most bemutatott Huawei Honor 7A mobilról.


Még ha a helyi adókkal is számolunk úgy is egész jó áron lehet majd beszerezni a most debütáló készüléket. A modell a kínai piacon 800 jüanos árazást kapott, ez átszámítva kb. 32 ezer forintot jelent. Ugyan ezért az összegért nem a legspécibb hardveres felszerelést kapjuk, mivel Snapdragon 430 lapkakészlet és egy Adreno 505 grafikus gyorsító található az eszközben. Az újdonság 18 :9-es képarányú kijelzőjének méretére 5,7 hüvelyk, felbontása pedig 720 x 1440 pixel.

A hátlapra kettő kamerát kaptunk, ezek közül az egyik 13 a másik pedig 2 megapixeles. A hátlapon lévő modulok maximálisan Full HD felbontású videó rögzítésére alkalmasak. Az előlapon pedig egy 8 megapixeles kamera kapott helyet, mellé egy LED vaku jár. Pozitívum, hogy a gyártó az arcalapú feloldást sem hagyta ki a Honor 7A-ból.

A modell 3000 mAh-s akkumulátorát a hagyományos microUSB 2.0 csatlakozón keresztül tudjuk majd tölteni. Az arcalapú feloldás mellett további jó hír, hogy két sim kártya esetén még mindig van esélyünk bővíteni a 32 gigabájtos tárhelyet. A készüléket két változatban szerezhetjük be 2/32 és 3/32 GB-os variánsok állnak rendelkezésünkre.

Szerencsére van 3,5 mm-es jack csatlakozó, FM rádió és Android 8.0 rendszert futtat a Honor 7A. Ami arany, fekete és kék színekben lesz beszerezhető az üveg és fém házas mobil, érkezésére a hónap végén számíthatunk.