Újabb legendás Nokia mobilt hozna vissza a HMD Global

írta: remake

A finn vállalat először a Nokia 3310 egy modern változatát készítette el, majd idén az MWC-n visszatért a Nokia 8110 is. Úgy tűnik sikeres ez a metodika és Android Authority forrásai szerint egy újabb készüléket látnak érdemesnek a reinkarnációra, a HMD Global-nál.


Ez az 1994-ben bemutatkozó Nokia 2010 lehet, ami pont jövőre ünnepelné a 25. születésnapját. A többség jobban örülne valamelyik Nokia Communicator feltámasztásának, a korábbi pletykák is erről szóltak, de már régóta tudjuk, hogy a szóbeszédre nem ajánlott alapozni.

A képen a Nokia Communicator 9000

Mindenesetre a következő MWC még elég távol van, addig bármi megtörténhet, jelenlegi felállás szerint a Nokia 2010-re számíthatunk. A jelentés kitér arra is, hogy ugyan azt az operációs rendszert kapjuk, mint a Nokia 8110 esetében. Ebből adódóan több hasznos alkalmazást is telepíthetünk rá, például Facebook, Twitter, WhatsApp. Kapunk Google keresőt, Google térképet és Google asszisztenst is.

Nokia 2010

Állítólag fekete, piros és sárga színek közül választhatunk majd, de jövő február még elég messzi vagy, így erősen ajánlott pletyka szinten kezelni a fenti infókat. Egyenlőre a Nokia 8110 is várat magára, májustól lesz beszerezhető és ha minden igaz körülbelül 80 eurós áron.