Régóta várt funkciót hoz a OnePlus 6

írta: remake

A OnePlus kiváló okostelefonokat gyárt, ennek ellenére van néhány olyan funkció, ami a konkurens mobilokban megtalálható, viszont a kínai cég palettájáról hiányzik.


Ilyen például az IP67/68 védelem is, amit már az elődmodell esetében illett volna bevezetni. Hivatalos infók szerint a OnePlus 6-ból már nem marad ki, ami talán nem is nagy csoda annak tudatában, hogy a Samsung, Apple vagy éppen a Huawei csúcsmobiljai is rendelkeznek vízszigeteléssel, már legalább két éve. Ettől függetlenül biztos nem lesz ajánlott fürdeni az újdonsággal, mivel az minden gyártónál igaz, hogy beázást követően ugrik a garancia.

Vízálló telefonokat különösen nem érdemes sós vízbe sem tenni, hiszen az abban található ásványi agyagok szépen lassan tönkre teszik az eszközt. Az már tudjuk, hogy a szóban forgó készülék 3,5 mm-es jack kimenet nélkül érkezik, a 6,28 hüvelykes kijelző felső részén lesz egy notch, amit tetszés szerint, szoftveresen akár el is tüntethetünk. A burkolat alatt Snapdragon 845 lapkakészlet teljesít majd szolgálatot, modelltől függően 6 vagy 8 GB belső memória társaságában. Az imént felsoroltak energiaellátásról pedig egy 3450 milliamperórás akkumulátor gondoskodik.

Tárhely szempontjából több variáció is piacra kerülhet, állítólag 64, 128 és 256 GB-os változatok közül választhatunk majd. A hátlapon 20+16 megapixeles kamerákat találunk és ha már a kameráknál tarunk, Pete Lau a OnePlus vezérigazgatója közzétett néhány teszt képet melyeket a OnePlus 6-al készített, ezeket fent láthatjátok.