A Mate 30 lehet a Huawei első 5G-s telefonja

Korábbi pletykák alapján már tudjuk, hogy a Samsung új Exynos 9820 lapkakészletével rendelkező mobilok valószínűleg 5G hálózatokra is tudnak majd kapcsolódni.


Nagy eséllyel a Galaxy S széria legújabb tagjai kapják majd elsőként ezt a rendszerchip-et. Persze a következő MWC még elég távol van és addig sok minden történhet. Egyébként biztosan éveket kell majd várnunk, mire az 5G hálózatok országos lefedettséggel rendelkeznek majd világszerte.

Egy névtelen forrás szerint, a Huawei is jelentős fejlesztéseket hajt végre ezen a vonalon. Állítólag jövő év második felében tervezik piacra dobni a vállalat első 5G-s okostelefonját, ezt megelőzően pedig még a második negyedévben elindítják a Huawei 5G mobil hotspotot.A megjelenési dátumból adódóan a szóban forgó eszköz a Mate 30 lehet, legalábbis ha azt feltételezzük, hogy a Mate 20-ra ugrik a széria, mint a P sorozat. Azért elég korai ilyen pletykákról beszélni, de nyilvánvaló, hogy a Huawei is dolgozik egy 5G telefonon, az elkövetkezendő pár hónapban biztosan kiderül mi igaz a fent leírtakból.

MEGOSZTÁS