Április 27-én jöhet az új Nokia X6

Megbízható források arról árulkodtak, hogy a HMD Global tart egy rendezvényt a hónap végén Kínában, ahol egy új telefont fognak bemutatni.


Korábbi pletykák szerint a Nokia X vagy Nokia 10 csúcsmobil debütálására lett volna a legnagyobb esély. Friss jelentések viszont azt állítják, így pár nappal az április 27-i bemutató előtt, hogy az X sorozatot szeretné újraéleszteni a finn cég és a Nokia X6 lesz az esemény sztárja.

Ilyen volt a 2009-ben bemutatott Nokia X6

A rendelkezésre álló infók alapján, a Nokia 6 és Nokia 7 Plus közé kerülne árban és specifikációk terén is a készülék. Úgy tudni 5,8 hüvelykes, 19:9-es képarányú kijelzővel rendelkezik a masina. Állítólag két változatban fog megjelenni, a számításokért modelltől függően, Mediatek P60 vagy Snapdragon 636 lesz a felelős. A belső memória tekintetében pedig 4 és 6 GB-os variánsok közül választhatunk majd, közülük az utóbbi mellé jár a Qualcomm lapkája.A hátlapon két Carl Zeiss lencse kap majd helyet, amikről sajnos egyenlőre más nem derült ki. Az viszont már most borítékolható, hogy Android 8.0 Oreo rendszert futtat a mobil. Kíváncsi vagyok miben fog hasonlítani a 2009-ben bemutatott Nokia X6-hoz az újdonság, valószínűleg csupán a név lesz az egyetlen párhuzam a kettő között.