Érdekes dolgok történnek a Note 7 háza táján

Aki egy kicsit is követi az okostelefonok piacán történteket nyilván tudja, hogy a Galaxy Note széria 2016-ban bemutatott darabja elég sok fejfájást okozott a Samsungnak.


A Note 7-ről egyre több olyan hír érkezett a megjelenést követő 1-2 hétben, hogy kigyulladt, jelentős anyagi kárt vagy személyi sérülést okozott az eszköz. Még egy hónapja sem volt kint a masina, amikor a dél-koreai gyártó úgy döntött az eddig értékesített darabokat egy másik, javítottnak hitt Note 7-re cserélik. Első körben hibás akkumulátorokra gyanakodtak, jó is volt a meglátás, viszont a frissen cserélt telefonok is hasonló tűzeseteket okoztak, igaz már jóval kisebb számban. Teli volt a sajtó a Note 7-et érintő negatív hírekkel, a mémgyárak is beindultak és volt olyan eset, hogy a készülék miatt repülőknek kellett kényszerleszállást végrehajtani. Néhány légitársaság ki is tiltotta a mobilt gépeiről.Miután látták a Samsungnál, hogy a csereprogram gyakorlatilag hiábavaló volt, a Galaxy Note 7 visszahívásra került. Persze volt pár felhasználó aki nem szívesen vált meg a szeretett phablet-től, őket különböző szankciókkal próbálta a Samsung jobb belátásra bírni. Ha jól emlékszem a végén már csak 30 százalékig lehetett feltölteni az akkumulátort. Most érdekes módon a szóban forgó telefon felbukkant a Wi-Fi Alliance honlapján és láthatóan hamarosan érkezni fog rá az Oreo, ami elég különös, hiszen arról volt szó minden támogatást megvonnak a Note 7-től, semmilyen frissítés nem fog rá jönni. Hivatalosan nem is lehetne használni.

Egyben a Note FE tulajok is örülhetnek, hiszen az SM-N930F mellett az ő készülékükün (SM-N935S) is rövid időn belül felugorhat a frissítést jelző értesítés. Lehetséges, hogy a Wi-Fi tanúsítványt az eszköz minden változatának meg kell kapnia, ezért történhettek meg a fent leírtak, mindenesetre én nem számítok rá, hogy az eredeti Note 7 Oreo frissítése valaha is felbukkan a felhasználók körében.