Lassan megérkezik az első Android One Samsung mobil

Egy újabb Samsung okostelefon tűnt fel egy benchmark applikációnak köszönhetően, az SM-J260G lehet a dél-koreai cég legelső Android One mobilja.


A Geekbench oldalán lévő adatlapot megtekintve több információt is megtudhatunk a szóban forgó belépő szintű készülékről. Mint azt már tudjuk az Android One azokra az eszközökre készült, melyen nem csúcskategóriás hardverekkel rendelkeznek, hanem gyengébb komponensekből állnak. Az elmúlt hónapokban a Nokia és az Alcatel is mutatott be egy-egy ilyen mobilt, de sorra jönnek ki a többi gyártó Go telefonjai is.

Az SM-J260G is egy ilyen okostelefon, 1 GB rendszermemóriával és egy négymagos 1,43 GHz órajelű processzorral rendelkezik. A rendszer-információk között láthatjuk, hogy az operációs rendszer Android 8.1.0 és a modell alaplapjáról szóló sorban “universal7570_go” szerepel, amiből szintén arra lehet következtetni, hogy Android Go-val a fedélzeten érkezik a mobil. A pletykák szerint az SM-J260G a Galaxy J2 Core lehet, valószínűleg az elkövetkezendő hetekben ez is kiderül majd.