Már a Nokia is notch-al támad

írta: remake

A Nokia X6-ról nem most hallunk először, már korábban felröppent a hír, hogy a finn cég újraélesztené az X sorozatot. Egyenlőre azonban még nem tiszta, hogy pontosan milyen néven fog érkezni az újdonság.


A pletykák alapján Nokia X6-ként vonulhat be a köztudatba a mobil, viszont a most kiszivárgott képek a Nokia X megnevezésről árulkodnak. Olyat is lehetett hallani, hogy a Nokia X egy külön sorozat lesz és ezen belül több modellt is piacra dobnak majd. Kínából származó információk szerint, a HMD Global egy hetes rendezvényt tart Pekingben, ezzel vette kezdetét az állítólag május 16-án bemutatkozó telefon marketing kampánya.

Láthatóan az iPhone X dizájnja inspirálta a finneket, az új Nokia kijelzőjének felső részen egy kis szenzorsziget, ismertebb nevén notch található. Kína egyik legnépszerűbb közösségi oldalára jó pár valós kép felkerült a hamarosan érkező masináról, így szinte minden oldalról megtekinthetjük. Túlzás lenne azt állítani, hogy a specifikációkról mindent tudunk, csak a szóbeszédre hagyatkozhatunk.

Úgy hírlik két változat kerülhet forgalomba, az alapmodell MediaTek Helio P60 lapkakészlettel és 4 GB belső memóriával. A másik variáns valamivel izmosabb lesz, erről árulkodik a Snapdragon 636 chipset és a 6 GB RAM. Azt még nem tudni méretbeli eltérés lesz a két telefon között vagy sem. A felvételek alapján 19:9-es képarányú kijelzőre számíthatunk, a hátlapon két kamerát és egy ujjlenyomat-olvasót találunk majd.A teaser kép szerint már biztos, hogy Kínában beszerezhető lesz majd a mobil, remélhetőleg előbb-utóbb más régiókba is ellátogat és az öreg kontinensen is hozzájuthatunk majd.

forrás: GizmoChina