Megvan a Galaxy A6 és Galaxy A6+ hazai ára

írta: remake

A hosszú hetek óta pletykák tárgyát képező Galaxy A6 és Galaxy A6 Plus a tegnapi napon végre bemutatkozott. A két masina egyértelműen a középkategóriát erősíti, korábbi szóbeszéd alapján sejthető volt, hogy viszonylag magas áron nyitnak.


Most kiderül, hogy hazánkban pontosan mekkora összegért lehet majd őket beszerezni, persze ez a hivatalos gyári garanciás ár. Egyes webáruházak kínálatában valószínűleg olcsóbban is hozzájuk juthatunk majd, de ez esetben csak bolti garanciát kapunk. A Galaxy A6 ára Magyarországon 99.990 Ft, a Galaxy A6 Plus esetében pedig 119.990 Ft-ot kell majd a kereskedőnél hagynunk.Aki valamelyik mobilra pályázik egyenlőre várnia kell május második feléig, onnantól kerül a boltok polcaira a két újdonság. Nagyjából ezek az árak szivárogtak ki, amikor egy baki miatt idő előtt felkerült a két masina a Samsung indonéz weboldalára.

Galaxy A6 egyébként 5,6 hüvelykes HD+ (720 x 1440 pixel) felbontású Super AMOLED panellel rendelkezik. A megjelenítő felett 16 megapixeles kamera van és szerencsére kapunk mellé egy LED villanót is. Hátlapján egy 16 megapixeles f/1,7 rekeszértékű kamera található közvetlenül alatta pedig az ujjlenyomat olvasó.A lapkakészlet nyolc magos és maximálisan 1,6 GHz-es ketyeg, memóriakiosztás szempontjából 3/32 GB és 4/64 GB változatok közül választhatunk majd. A burkolat alatt helyet kapó 3000 milliamperórás akkumulátort USB-C porton tölthetjük és gyárilag Android 8 fut a mobilon.

A nagytesó 6 hüvelykes 1080 x 2220 pixel felbontású kijelzővel érkezett. Hátlapján két kamerát találunk, ezek közül az egyik 16 megapixeles (f/1,7), a másik pedig 5 megapixeles, f/1,9 rekeszértékkel. Az előlapon egy 24 megapixeles egység kapott helyet, az A6-hoz hasonlóan LED vaku társaságában.A motorháztető alatt Snapdragon 450 muzsikál, Adreno 506 grafikus gyorsítóval karöltve. Modelltől függően szintén 3/32 GB vagy 4/64 GB-os variánsok kerülnek forgalomba. A nagyobb ház méretesebb akkumulátort rejt, ez számszerűsítve 3500 milliamperórát jelent.