Arcfelismerő funkciót hoz az új OTA frissítés a Honor 8 Pro-ra

A 2017 áprilisában bemutatkozó Honor 8 Pro annak idején még Nougat rendszerrel debütált, majd februárban megkapta az Android Oreo-t, de akkor még a Face Unlock nem szerepelt a frissítésben.


Tavaly tavasszal ismerkedhettünk meg a Honor 8 Pro-val, a készülék 4/6 GB rendszermemóriával 64 GB tárhellyel, Kirin 960 processzorral és 5,7 hüvelykes megjelenítővel érkezett. Majdnem egy évvel a megjelenése után pedig az akkoriban Nougat-al debütáló mobil megkapta az Oreo frissítést is. A Honor India honlapján két napja olvashattunk arról, hogy a Honor 8 Pro-ra hamarosan érkező OTA frissítés egy újabb funkcióval bővíti a készülék repertoárját.

A mindössze 500 megabájt méretű update-nak köszönhetően a Honor 8 Pro képes lesz az arcfelismerésre, vagyis az ujjlenyomat olvasó mellett már ilyen módon is feloldhatjuk a zárolt képernyőt. A fenteiket már egyes felhasználók is megerősítették, de arról egyenlőre semmi információ, hogy mennyire pontos az érzékelő. A frissítés új adatvédelmi funkciókat is tartalmaz, ennek köszönhetően pedig el tudjuk rejteni a lezárt képernyőn megjelenő értesítéseket, így azokat illetéktelen személek nem tudják majd elolvasni.