Képeken a Galaxy S8 Lite!

írta: odinsann

Annak ellenére, hogy február végén a Samsung már a Galaxy S9 szériát mutatta be, úgy tűnik, hogy hamarosan egy picit visszatérhet a dél-koreai cég a Galaxy S8 gyökereihez.


Már évek óta nem kapott Lite változatot a Galaxy S sorozat, de most az FCC és a TENAA oldalán is felbukkant egy SM-G8750 modellszámmal rendelkező mobiltelefon, mely eddigi információink alapján a Galaxy S8 alacsonyabb költségvetésű variánsa lehet. A dizájn alapján nem sok eltérést vehetünk észre a normál S8 és a Lite változat között, mivel mindkét modell méretei megegyezőek. Szintén alumíniumból és üvegből készítették a telefon házát, valamint az ujjlenyomat olvasó is a sokat kritizált helyen, vagyis a hátlapi kamera jobb oldalán látható.

Az egyetlen eltérés a szintén ezen az oldalon lévő pulzusmérő hiánya lehet első ránézésre. A kijelző is maradt 5,8 hüvelykes Infinity Display, de ennek felbontása kisebb lett, mégpedig 2220 x 1080 pixel. Az S8 Lite természetesen gyengébb processzorral kerülhet piacra, a pletykák szerint Snapdragon 660 kaphat helyet az újdonságban. A rendszermemória és a tároló méretét úgy hírlik meghagyja a Samsung, ez azt jelenti, hogy továbbra is 4/64 GB áll majd rendelkezésünkre.

A hátlapon elhelyezkedő kamera modul is változásokon esett át, ezt a Galaxy A szériánál már többször használt 16 megapixeles egységre cserélték a tavalyi zászlóshajó 12 megapixeles kamerájával szemben. Jó hír, hogy az akkumulátor kapacitása változatlan, vagyis egy 3000 mAh-s telep kap helyez az újdonságban, immár gyengébb hardverek mellett. Mivel az S8 Lite már rendelkezik a megfelelő tanúsítványokkal ahhoz hogy megjelenjen, ezért már csak hetek kérdése lehet a bejelentés.

forrás: phonearena