Sajtófotók és megjelenési dátum érkezett a Galaxy S8 Lite-hoz

írta: odinsann

Már tavaly hallhattunk pletykákat egy esetleges Galaxy S8 Lite érkezéséről, most pedig úgy tűnik, hogy egy évvel az S8 duó bemutatását követően tényleg megérkezhet a mobil.


Tegnap láthattunk fotókat elsőként a Galaxy S8 Lite-ról az TENAA-nak köszönhetően, de az FCC is árulkodott már az érkezéséről. Azt már tudjuk, hogy méretbeli különbség (elvileg) nem lesz az S8 és a Lite változat között, inkább csak hardveres változtatásokra számíthatunk. A pletykák szerint az S8 Lite processzora és kamerája fog gyengébben muzsikálni az S8-hoz képest, mivel a CPU-t Snapdragon 660-ra cserélték, illetve a kamera egy a Galaxy A szériánál sűrűn használt 16 megapixeles modul lehet.

Ugyan a kijelző méretén nem változtattak, tehát továbbra is 5,8 hüvelyk áll majd rendelkezésünkre, de felbontását csökkentették. Az eddigiek alapján 3000 mAh akkumulátorral és 4/64 GB memóriakiosztással debütálhat a készülék. Érkezésére pedig május 21-én számíthatunk, elsőként a JD oldalán tudjuk majd megvásárolni. A mai napon sajtófotók is érkeztek az S8 Lite-hoz, ezeken fekete és burgundi vörös színben tűnik fel a modell.

Az egyenlőre kérdéses, hogy miért döntött úgy a Samsung, hogy egy évvel később piacra dobja az előző zászlóshajó Lite változatát. Már hallottunk róla, hogy a Galaxy S9 és S9 Plus nem éppen úgy fogy ahogy azt tervezték, ennek ellenére igazán jól sikerült és gyönyörű lett a február végén bemutatkozó csúcsmobil, melyet mi is teszteltünk. Az S8 Lite ára egyenlőre még kérdéses, mint ahogy az is hogy hazánkban mikor lesz beszerezhető, de az elkövetkezendő hetekben ezekről az információkról is biztosan lehull majd a lepel.

forrás: gizmochina