A TENAA feltárta a Nokia X specifikációit

írta: remake

Korábbi infók alapján már tudjuk, hogy a Nokia X lesz a HMD Global következő telefonja, amit állítólag május 16-án mutatnak majd be Kínában.


A megjelenés előtt természetesen futott egy kört a Kínai Hírközlési Hatóságnál az eszköz, így megtudhattunk milyen hardveres összetevőkkel érkezik az újdonság. A Nokia X várhatóan az Android 8.1-es verzióját futtatja, a nyolc magos processzorának órajele 1,8 GHz, ez pedig a korábban pletykaként hallott Snapdragon 636 lehet. Belső memória szempontjából 3/4/6 GB-os változatok kerülnek majd piacra, 32 vagy 64 GB-os tárhellyel.

Az akkumulátor kapacitása 3000 milliamperóra lesz. Az április végén kiszivárgott képeknek köszönhetően már tudjuk, hogy a kijelző felső sávjában egy kis szenzorsziget található, ezen helyezkedik el a 16 megapixeles szelfi kamera és a beszédhangszóró. Úgy tűnik a hátlapon is 16+16 megapixeles egységek kapnak majd helyet, közvetlenül alattuk pedig egy ujjlenyomat olvasó lesz fellelhető.

A kijelző mérete 5,8 hüvelyk, aminek képaránya 19:9-es, a felbontás pedig 2280×1080 pixel. A telefon 147,2x71x8 milliméteres méretekkel fog rendelkezni, várhatóan kék, fekete és ezüst színben lehet majd rá szert tenni, a Nokia X ára pedig 200 eurónak megfelelő összegtől fog kezdődni.

forrás: TENAA