Korrekt szelfi mobilt mutatott be a Xiaomi megfizethető áron

írta: remake

Redmi S2 néven újabb okostelefon érkezett a Xiaomi-tól, egyben elárulták, hogy a megnevezésben szereplő “S” betű a szelfi sorozatot hivatott jelölni, amiből több eszköz is érkezni fog a jövőben.

A mobil erősségének számító másodlagos kamera MI képességekkel is rendelkezik a tökéletes szelfik érdekében. Ennek köszönhetően több mesterséges intelligencián alapuló arcszépítő funkciót kapunk, van HDR és adott az arcalapú azonosítás is. Természetesen a 16 megapixeles előlapi modul mellől nem hiányzik a LED vaku, a hátlapi kamerák 12+5 megapixelesek, fázisérzékelős autófókusszal és portré móddal, szintén LED villanó társaságában.A mobil 5,99 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, aminek képaránya 18:9-es, a megjelenítő felbontása pedig 720 x 1440 pixel. A dizájn egyértelműen a közelmúltban bemutatott Redmi telefonokra hasonlít, a ház fémből van, az ujjlenyomat olvasó a hátlapon található, de az antenna vonalakon egy kicsit módosítottak.Hagyományos MicroUSB porton keresztül tölthetjük a 3080 milliamperórás akkumulátort, a csatlakozó mellett pedig a külső hangszórók helyezkednek el. Fent van a 3,5 milliméteres jack kimenet és infra portot is kapott a masina.

A Xiaomi Redmi S2 a jól bevált nyolc magos Snapdragon 625-el rendelkezik, ami mellé modelltől függően 3/32 vagy 4/64 GB memória jár. Akinek kevés lenne a tárhely microSD kártyával bővíthet, egészen 256 GB-ig. Külön pozitívum, hogy SD kártya használata mellett sem kell lemondanunk a dual SIM funkcióról és már gyárilag Android 8.1 van a készüléken.Kapcsolódási módok szempontjából van Wi-Fi, Bluetooth 4.2 és LTE modem is, sajnos az utóbbi csak B20-as sávval rendelkezik, így ennek a variánsnak nem sok hasznát vennénk az öreg kontinensen, de minden bizonnyal készül majd globális verzió is. Egyébként a 3/32 GB-os változat nagyjából 42 ezer forintnak megjelelő jüanba kerül, a 4/64 GB-os verzió pedig kis felárral 54 ezer forintnak megfelelő összeget kell fizetnünk. Színek tekintetében rózsaarany, pezsgőarany és ezüst árnyalatok közül választhatunk.

forrás: GizmoChina