Android 8.1-re frissül a Nokia középkategóriás mobilja!

írta: odinsann

Több nagy gyártót is beelőzve a Nokia 7 megkapta az Android 8.1 verziószámú frissítést, az update több hasznos funkciót és biztonsági javításokat is tartalmaz.


Mindössze 698 megabájt a tavaly októberében bemutatott Nokia 7 legújabb Android frissítése, ami már a 8.1-es verziószámot hozza el nekünk. A Nokia 7 annak idején 7.1.1-es Nougattal indított, de pár hónapon belül megkapta az Oreo rendszert. A készülék 5,1 hüvelykes Full HD felbontású megjelenítővel, Snapdragon 630 rendszerchippel, 6 GB RAM-al és 3000 mAh-s teleppel rendelkezik. Fő kamerája 16 megapixeles, előlapján pedig egy 5 megapixeles modul helyezkedik el.

Az új frissítésnek köszönhetően a májusi biztonsági javítások mellett számos új funkciót is kaptunk. A SIM Dual Standby Dual VoLTE segítségével mindkét sim-et képes 4G hálózaton tartani a mobil, továbbá a 3,5 mm-es jack csatlakozó kompatibilitását is csiszolgatták. Fejlesztették a kamerafelületet és az energiagazdálkodást és megkaptuk a Nokia Pro Camera-t. Egy csatlakoztatott Bluetooth eszköz akkumulátorának töltöttségi szintjét is tudjuk majd ezentúl ellenőrizni. Valamint a Nokia 7 megkapta az arcfelismerést is.

Ugyan a frissítés csak 698 MB-t foglal, de a telepítéshez 1402 MB-vel kell rendelkeznünk, a telepítés után pedig a kamera alkalmazás összes beállítása törlődni fog, tehát azokat a későbbiek során újra be kell majd konfigurálnunk, ha tettünk módosításokat.

forrás: nokiacamp