Döntöttek a Samsungnál az első kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasós mobilról

írta: odinsann

Egyre több spekulációt lehetett hallani az elmúlt időszakban arról, hogy a Samsung első kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasóval rendelkező mobilja a Note 9 lesz, de sokan a Galaxy S10-re tippeltek.


A Samsung már évek óta két csúcsmobil szokott bemutatni minden esztendőben. Talán aki nem követi a mobilvilág híreit is tudja, hogy a Galaxy S és Galaxy Note szériáról van szó. Mivel idén már a Galaxy S9 és S9+ bemutatkozott, már csak a Note 9-en van a hangsúly. A két sorozat általában egyező hardverspecifikációkkal szokott érkezni, de arról is hallhatunk korábban, hogy a Note 9 erősebb Exynos processzort kaphat, efelől azonban nagyok a kétségek.A Samsung arról számolt be, hogy felhagyott azzal a tervvel, hogy a Galaxy Note 9 lesz az első olyan mobilja ami kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasót fog kapni. Ebből adódóan pedig egyértelművé vált, hogy a Galaxy S10 lesz az első olyan készülékük aminek megjelenítőjében fog helyet kapni a biometrikus azonosító. Az OLED panelba épített szenzort maga a Samsung gyártja majd, de a technológia sokkal jobb lesz mint amit eddig a kínai telefonoknál láthattunk.

Működési elve szerint egy ultrahangos impulzust ad át a szenzor az ujjunkra, melyek közül néhány felszívódik, a többi pedig visszajut az érzékelőhöz, de már az ujjbegyen lévő barázdák adataival. Ez teszi lehetővé a mélységi adatok gyűjtését, ami a lenyomat nagyon pontos 3D-s reprodukcióját eredményezi, így nagyobb pontosságot eredményez. A Galaxy S10 bemutatója még kicsit odébb van, az is lehet, hogy 2019-ben a CES-en debütál majd, mivel a jövő évi MWC-n a Galaxy X-et szeretnék bemutatni.

forrás: sammobile