Csábító áron érkezett Európába a Honor 10

írta: remake

Közel egy hónappal a kínai bevezetés után a Honor 10 a globális piacra is megérkezett és ahogy azt megszokhattuk egész korrekt árcédulát kapott a masina.


Mivel az ázsiai országban már debütált, így mindent tudunk a készülékről, de egy apró változás azért van a kínai modellhez képest. Az európai variáns csak 4 GB belső memóriát kapott, a tárhely pedig 64 és 128 GB-os lehet. A motorháztető alatt az Huawei berkein belül készült Kirin 970 lapkakészletet találjuk, dedikált NPU-val, aminek köszönhetően az AI kamera 19 témát képes felismeri akárcsak a Huawei P20 esetében.Nem ez az egyetlen dolog amiben hasonlít a P20 és a Honor 10, a külső is szinte teljesen ugyanaz, de a hátlapi kamerák az utóbbinál vízszintes kialakítást kaptak. Lényegében a P20 alapjaira épül, annyi különbséggel, hogy kimaradt a szuper lassított felvétel, nem Leica lencséket találunk a hátlapon és le kell mondanunk a sztereó hangzásról. A megjelenítő egy 5,84 hüvelykes IPS panel, felbontása 1080×2280 pixel és a felső részében ott találjuk a kis szenzorszigetet, amit tetszés szerint a beállítások menüpont alatt akár el is tüntethetünk.A kamerák 24+16 megapixelesek, mellettük egy AI camera felírat díszeleg. A Huawei algoritmusa segítségünkre van a képek elkészítése során. A szoftver magától állít tizedmásodpercek alatt az olyan beállításokat, mint a kontraszt, szaturáció, élesség vagy háttérhomályosítás. A végeredmény sokkal látványosabb, bár nem minden esetben a valóságot kapjuk vissza. Ezt mi is teszteltük, a P20 Pro-val, az eredményt itt láthatjátok:

Azt még érdemes megemlíteni, hogy a Huawei P20 esetében 12+20 megapixeles modulokat kaptunk, így ezen a fronton is van némi változtatás. A szelfi kameránál már ez nem mondható el, hiszen mindkét mobilon 24 megapixeles egységet találunk f /2.0 rekeszértékkel.Az akkumulátor kapacitása 3400 milliamperóra és jár hozzá Huawei Super Charge támogatás. A telepet USB-C porton tudjuk tölteni, ami mellett megtalálható a jó öreg jack kimenet is. Az eszköz már a jelenlegi legfrissebb Android 8.1-es rendszerrel és EMUI kezelőfelülettel rendelkezik.Egyenlőre négy szín közül választhatunk, ezek a fekete, gleccser szürke és van két színátmenetes verzió is, amik a phantom blue és phantom green fantázianeveket kapták. A Honor 10 ára hazánkban elég jól alakult, a 4/64 GB-os változat 150 ezer forint, aki pedig a 128 GB belső memóriával szerelt modellre pályázik 170 ezer forintos árral kalkulálhat.