Kiderültek a Nokia X6 hardverspecifikációi

írta: odinsann

Megannyi információ és pletyka után most a Geekbench-nek köszönhetően kezd körvonalazódni a Nokia X6 hardveres felépítése.


Az előző hónapban számoltunk be róla, hogy a Nokia 3310 (2017) és a Nokia 8110 4G után az X sorozatot szeretné feltámasztani, melynek első modellje a Nokia X6 (2018) lehet. A Nokia X szériáról árulkodó jeleket elsőként egy április közepén felbukkanó digitális plakáton láthattuk. Majd ezt követően a Kínai Hírközlési Hatóságnál tűnt fel egy Nokia X nevű eszköz. Most a Geekbench oldalán bukkant fel a Nokia X6 és több infót is megtudtunk hardveres felépítéséről. Miután a Nokia 7 tegnap megkapta az Android 8.1 frissítést így egyértelmű, hogy az X6 is a rendszer 8.1-es verziószámával fog érkezni.

A processzor az adatlap szerint Snapdragon 636 lesz, rendszermemóriából pedig 6 GB áll majd rendelkezésünkre. A Nokia X6 az egymagos teszt során 1332 pontot szerzett, míg a többmagos megmérettetés alkalmával 4892 ponttal zárt, ezek alapján tudása a Nokia 6 (2018) és a Nokia 7 Plus közé tehető.

Frissítve:

Kiszivárgott promóciós képeknek köszönhetően nyilvánossá vált az X6 teljes hardveres felépítése. Ezek szerint 19: 9-es képarányú 5,8 hüvelykes Full HD+ felbontású megjelenítővel fog rendelkezni a készülék. A hátlapon egy 16 megapixeles kamera fog elhelyezkedni, elől pedig egy 5 megapixeles egység található. Akkumulátorának kapacitása 3060 mAh és a úgy tűnik, hogy 4/64 GB tárhelykiosztással rendelkező változatot is kapunk. A CPU a már fent említett Snapdragon 636 lesz, a hivatalos bemutatóra holnap kerülhet sor.

forrás: gsmarena