Lerántották a leplet a OnePlus 6-ról

írta: remake

Az elmúlt hetekben a OnePlus 6-ról minden kiderült, de azért kíváncsian vártuk a mai bemutatót maradt-e még valami, amit sikerült tartani a készülékkel kapcsolatban vagy sem.


Tulajdonképpen a legtöbb hírt maga a gyártó tette közzé Twitter csatornáján, ebből tudhattuk meg, hogy részben vízálló lesz az eszköz és a notch-ra is a OnePlus jóvoltából derült fény. Az már a Snapdragon 845 bemutatását követően világossá vált, hogy ezzel a lapkakészlettel fog érkezni a mobil. Memóriakiosztás szempontjából 6/64, 8/128 és 8/256 GB-os változatok közül választhatunk majd és ennek arányában változik az ár is.

A telefon üveg (Mirror Black) és fém (Midnight Black, Silk White) borítással is beszerezhető, a hátlapon 16+20 megapixeles kamerákat találunk f /1.7-es rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral. Ami mindenképp említésre méltó, hogy 4K videókat 60 fps-el tudunk rögzíteni, ez az opció még nem sok készülék esetében adott. A két modul alatt közvetlenül a kéttónusú LED vaku és az ujjlenyomat olvasó helyezkedik el.

Az előlap 83,3 százalékát az 1080×2280 pixel felbontású 6,28 hüvelykes kijelző foglalja el. A panel felső részén lévő szenzorszigeten a beszédhangszóró és egy 16 megapixeles kamera kapott helyet. Nem maradt ki az MI a OnePlus 6-ból sem, bár nincs akkora szerepe, mint mondjuk a Huawei P20 Pro-nál. Ha az előlapi kamerával portré módra váltunk, akkor az MI-t használja az eszköz a bokeh létrehozásához.Ami negatívumnak mondható, hogy az IP54 védelem csak a fröccsenő víz ellen véd, a felső kategóriában azért szerintem már elvárásnak számít a víz és porállóság. Egy ekkora telefonban láttunk már nagyobb akkumulátort is, mint a 3300 milliamperórás telep, a cég jó szokásához híven a gyorstöltés azért nem maradt ki.Viszont nagy csalódás, hogy nincs vezeték nélküli töltés az üveg hátlap ellenére sem, így a masinát csak USB-C porton keresztül tudjuk tölteni. Gyárilag Android 8.1 Oreo rendszert futtat az eszköz és  minden bizonnyal várható majd rá az Android P frissítés is. Az alábbi képen láthatjátok hol lesz majd beszerezhető a OnePlus 6:Május 22-től kezdődik az értékesítés, a cég hivatalos honlapján, egyenlőre csak a Mirror Black és Midnight Black színváltozatok lesznek beszerezhetőek. A limitált kiadású Silk White verzió június 15-én válik elérhetővé.