Közösségi oldalon tart szavazást a HMD a Nokia X6 globális megjelenéséről

írta: odinsann

Nokia X6

A napokban bemutatkozó Nokia X6 egyenlőre csak Kínában beszerezhető, de egy szavazás kimenetelének köszönhetően a többi régióba is megérkezhet.


A HMD Global két napja mutatta be Kínában a Nokia X6-ot, melynek gyönyörű megjelenésére többen is felkapták a fejüket. A show alkalmával elmondták, hogy az X6 értékesítést kizárólag Kínában tervezik, de most úgy tűnik, hogy a rajongók kérései alapján a közeljövőben a többi országban is beszerezhetjük majd. Juho Sarvikas a HMD Global Termékfejlesztője ugyanis egy szavazást indított Twitter oldalán, melynek témája, hogy a Nokia X6-ot forgalmazzák-e más országokban.

A voksát minden Twitterre regisztrált felhasználó megteheti, a közvélemény kutatás még mindig tart, egyenlőre nem tudni mikor zárul le a szavazás. A jelenlegi állás alapján igen erősen a globális megjelenés felé húz a rajongók szíve, ugyanis 3 óra alatt több mint 6600-an szavaztak és (akkor) 92% támogatta a Kínán kívüli értékesítést.

Az üveg és fém borítású Nokia X6 5,8 hüvelykes Full HD+ felbontású IPS LCD megjelenítőt kapott. A készülékben Snapdragon 636 rendszerchip található, a memóriakiosztás a csúcsmodell esetében 6/64 GB. A mobil hátlapján 16 +5 megapixeles kamerák helyezkednek el, az előlapon pedig szintén egy 16 MP modul található. Az X6 lenyűgöző dizájnja sokakat megfogott, nem is csoda, hogy a felhasználók elnyomó része támogatja a Kínán kívüli értékesítést.

forrás: gsmarena