Nem bírt Európával a Honor 10

írta: odinsann

A kínai bemutatót követően kedden Európában is bejelentették a következő Honor csúcsmobilt, melyet úgy tűnik gyorsan megkedveltek a felhasználók.


Majdnem egy hónap telt el a Honor 10 kínai bemutatóját követően, mire a modell Európában is elérhetővé vált. A legújabb Honor csúcsmobil a Huawei P20 szériában is jelen lévő Kirin 970 processzorral érkezett, viszont az európai variáns csak 4 GB rendszermemóriát kapott. A tárhely kapacitása 64 vagy 128 GB lehet, utóbbiak bővítésére memóriakártyával azonban nincs lehetőség.

A hátalapon 24+16 megapixeles AI kamerákat találunk, amik a Huawei P20 és P20 Pro-hoz hasonlóan, 19 féle témát képesek felismerni. Az előlapon lévő szenzorsziget pedig egy 24 MP szelfikamerát rejteget, a készített képeket 5,8 hüvelykes IPS LCD megjelenítőn tekinthetjük meg.

A Huawei tegnap megerősítette, hogy a bemutatót követő napon (24 óra alatt) értékesítették az első készletet az Európába szánt Honor 10 mobiltelefonból. Azt ugyan nem igazolták, hogy mennyit is adtak el pontosan, de megjegyezték, hogy mindenki felhasználta a 30 eurós kupont, ami az első 80.000 vásárlót illette meg, ez pedig arra utalhat, hogy az eladott mobilok száma 100 ezer felett lehet. A Honor 10 népszerűsége nem meglepő, mivel a 64 GB tárhellyel rendelkező változatot már 150 ezer forintért megvásárolhatjuk.

forrás: gsmarena