Titokzatos gombbal fog érkezni a BlackBerry Key2

A BlackBerry már elárulta, hogy június 7-én New Yorkban mutatják be legújabb készüléküket. A szóban forgó eszköz az Android 8.1 Oreo rendszert futtató Key2 lesz, aminek már az elődje is viszonylag nagy népszerűségnek örvendett a felhasználók körében, legalábbis a cég többi telefonjához képest.


Érkezett egy rövid kedvcsináló videó a telefonhoz, ezen megtekinthetjük például az eszköz hátlapi dupla kamerarendszerét. Feltűnhet, hogy a telefonnnak nagy egy harmadik gombja, a bekapcsoló valamint a hangerőszabályzó gombok mellett.

Egyelőre nem tiszta ennek mi lesz a funkciója, de valószínűleg valamilyen alkalmazáshoz lesz köze. A kameramodulok vízszintes kialakítást kaptak, a pletykák szerint 12+8 megapixeles egységekre számíthatunk. A Key2 nagy részben az elődmodell billentyűzetét örökölte, persze azért apróbb módosításokat találunk majd rajta.Legutóbbi információk szerint Snapdragon 660 lapkakészlet teljesít majd szolgálatot az újdonságban, ami 4/64 GB vagy 6/128 GB-os memóriakiosztással kerülhet piacra. A kijelző 4,5 hüvelykes IPS LCD érintőképernyő lesz, aminek felbontása 1080×1620 pixel, alatta pedig a fizikai billentyűzetet találjuk.