Hatalmas alsó kávával és notch-al érkezik a Google idei csúcsmobilja

Az utóbbi hónapokban egyre több készüléken megjelenő szenzorsziget az egyik legvitatottabb dizájn elem a piacon. Sokaknak bejön, de van, aki semmi pénzért nem venne ilyen mobilt.


Frissen kiszivárgott kémfotó szerint a Google is beáll a sorba, valamikor ősszel érkezik a Pixel 3 és Pixel 3 XL. Közülük az utóbbi fog notch-al rendelkezni, legalábbis erről árulkodik a következő felvétel. Az alsó kávából kiindulva úgy tűnik a keresőóriásnál nem a világ legnagyobb képernyő/test aránnyal rendelkező eszköz megalkotása volt a cél. Pedig már sok gyártó ezen fáradozik, a hamarosan bemutatkozó Lenovo Z5 például elég ígéretesnek tűnik. Akárcsak az elmúlt két évben most is lesz méretbeli különbség a két telefon között. Az üvegfólia alapján a kisebbik eszközről lemarad a szenzorsziget. Valószínűleg a Pixel 3 valamivel kevesebb belső memóriával fog rendelkezni mint a nagytesó. A korábbi pletykák egy kamerás kialakításról árulkodtak, nem lennék meglepve ha az XL kettő hátlapi modullal érkezne. Biztos teljesen véletlen, hogy a Google az Android P-ben tervezi bevezetni a notch támogatást, az már most borítékolható, hogy a két újdonság is ezzel a rendszerrel fog debütálni.

A képen a Pixel 2 és Pixel 2 XL

A látottak alapján mindkét esetben maradnak az előlapon a sztereó hangszórók, ami pozitívumnak mondható. Nagy eséllyel Snapdragon 845 teljesít majd szolgálatot a telefonokban, 4 vagy 6 GB belső memória társaságában, tárhely szempontjából minimum 64 GB-al kalkulálhatunk. Nálunk még nincs Google Store, így biztosan nem lesz megvásárolható hivatalosan hazánkban a két telefon. Persze szürkeimportos változatban néhány webáruház kínálatában megtalálható lesz. 

forrás: slashleaks