Egyre több a panasz a Galaxy A3 (2017) Oreo frissítésére is

írta: odinsann

Nagyon úgy tűnik, hogy a Samsungnál komoly problémákat okoz az Oreo-ra való átállás, a korábbi készülékek után most egy újabb mobilnál panaszkodnak hibákra a frissítést követően a felhasználók.


A Galaxy A3 (2017) Android 8.0 frissítése több mint egy hónapja gördült ki. Ekkor elsőként Németországban, Ausztriában és Svájcban volt elérhető. Az ezt követő hetekben mint minden OTA frissítés, terjedni kezdett és “bekebelezte” a többi országot is. Majd követően jöttek a bajok, több fórumon panaszkodtak az A3 (2017) tulajdonosok, hogy miután lefrissítették mobiljukat Android 8-ra folyamatosan újraindul a telefon és az akkumulátor időtartama is jelentősen csökkent.

A Samsung már elismerte a hibát, de egyenlőre csak adatott gyűjtenek a történtekkel kapcsolatban, mivel Wifi hálózatra való rácsatlakozást követően észlelhetőek a fentiek. A fórumon lévő bejegyzésekben több hozzászóló is elmondja, hogy mikor egy adott Wifi hálózatról rá csatlakozik egy másikra, például otthonról bemegy a munkahelyére, akkor indul újra vagy éppen fagy le készüléke. Azt már megállapították, hogy az Eduroam hálózatokra való csatlakozás is megizzasztja az eszközöket, utóbbit pedig Európában is bőségesen találunk.

A Galaxy S8 Oreo frissítése is gondot okozott a Samsungnak még február végén, két hete pedig a Galaxy S7/S7 edge átállása is. Utóbbiak pár napon belül ismét folytatódtak, de a Galaxy A3 (2017) rendellenességeinek javítása lehet, hogy több időt vesz majd igénybe.

forrás: gsmarena