Ilyenek voltak a Nokia 1, Nokia 8 és a Nokia 8110 prototípusai

Mindig is érdekesen néztek ki a különböző gyártók mobiljainak prototípusai, de a felhasználók csak a kész terméket szokták megismerni. A HMD termékfejlesztésért felelős vezérigazgatójának köszönhetően megismerhettük több eszköz korai modelljét.


Juho Sarvikas adott egy kis betekintést nekünk a kulisszák mögé, ugyanis Twitter oldalán közzétett képeket a februárban bemutatott Nokia mobilokról prototípusairól. Bejegyzései alapján megismerhettük a fejlesztési folyamat egy részét. Az Avenger kódnevű Nokia 8 Sirocco nem szomjazott bosszúra, ez már a kezdetleges darabokon is látszott.

Jobbról az első két mintadarabon még látszanak a 3D nyomtatás jelei. A középen lévő variáns már üveghez hasonló borítást kapott. Az utolsó előtti már szinte a végleges darab, amin nem sok módosítást látunk balról az elsőhöz, vagyis a véglegeshez képest.

A Nokia 1 és a Nokia 8110 prototípusairól is lerántotta a leplet Sarvikas. Utóbbin nem igazán látható sok változás és a Nokia 1-en is mondhatni csak “apróbb” módosításokat hajtottak végre, már ami a dizájnt illeti, de a 3D nyomtató által felvitt rétegek itt is érzékelhetőek.