Az BlackBerry mobil érkezett Android rendszerrel

Talán az egyik legnépszerűbb BlackBerry széria folytatása megérkezett. A Key2 bemutatóján már nem hangzott el semmi újdonság, mivel az eszközről az előző hetekben minden kiszivárgott.


A cégnél a fizikai QWERTY billentyűzet nagy múltra tekint vissza, ez természetesen az újdonságról sem hiányzik. A ház 7-es sorozatú alumíniumötvözettel van borítva, méretei pedig 151,4 x 71,8 x 8,5 milliméteresek. A 4,5 hüvelykes IPS kijelző 1620 x 1080 pixeles felbontással rendelkezik. Az elődhöz képet valamivel nagyobb billentyűket kapunk, az ujjlenyomat olvasót pedig a szóköz gomb rejti.A burkolat alatt nyolc magos Snapdragon 660 lapkakészletet találunk Adreno 512 GPU-val kiegészülve. A belső memória mérete 6 GB, a 64 vagy 128 GB-os tárhely bőven elég lehet mindenre, de ha még is kevés lenne microSD kártyával tudunk bővíteni. A hátlapra 12+12 megapixeles modulok kerültek, az elsődleges kamera fázisérzékelős autófókusszal és f/1,8-as rekeszértékkel rendelkezik. A másodlagos egység pedig a nagyításnál segít be, az optikai szuperzoomnak nevezett technológia állítólag sokkal jobb mint a digitális zoom. A szelfi kamera pedig 8 megapixeles.

A 3500 milliamperórás akkumulátort Type-C porton keresztül tudjuk tölteni, a szóban forgó USB 3-as csatlakozó OTG és DisplayPort támogatással is rendelkezik. A szokásos adatkapcsolati módok adottak, tehát van Wi-fi, GPS, NFC, Bluetooth 5.0 és az FM rádió sem maradt ki a repertoárból. Az Android 8.1 rendszer mellé egy rakatnyi hasznos BlackBerry alkalmazást is kapunk és ahogy az elődél megszokhattuk a billentyűzet trackpedként is használható. A BlackBerry Key2 ára 206 ezer forint körül alakul majd, de még nem árulta el a gyártó mikor kerül a boltok polcaira a készülék.