Komoly biztonsági rést találtak a OnePlus 6 mobilokon

írta: remake

A OnePlus 6 múlt hónap közepén mutatkozott be és szokás szerint a felső kategóriát célozta meg a gyártó. Az ára korrektnek mondható, de már a OnePlus is elkezdte követni azt a tendenciát, hogy évről-évre egyre drágábbak lesznek készülékei.


A telefon Snapdragon 845 lapkakészlettel rendelkezik, ami mellé modelltől függően 6/64, 8/128 és 8/256 GB memória társul. Az előlap szenzorszigetes kialakítást kapott, hátul pedig 16+20 megapixeles kamerákat találunk. Sajnos a mobil egy biztonsági réssel került forgalomba, aminek javításán már dolgozik a kínai cég.

Az Edge Security tette közzé Twitter csatornáján felfedezését, miszerint ha egy OnePlus 6 illetéktelen kezekbe kerül és azt számítógépre kötik, könnyedén lehet telepíteni módosított képfájlt a készülékre. Ezzel pedig akár át is lehet venni a teljes irányítást az eszköz felett. Nem hangozik túl jól, de ezt azért nem tudja bárki kivitelezni.

A OnePlus elismerte a hibát és következő nyilatkozatot tették közzé:

„A OnePlusnál a biztonságot komolyan vesszük és kapcsolatban állunk EGY biztonsági szakértővel az eset kapcsán. Hamarosan szoftverfrissítéssel fogunk a problémára reagálni.”

A frissítésre valószínűleg pár napon belül számíthatunk, a most érkezett Oxygen OS 5.1.6 még nem ezt a hibát orvosolta. Az új verzió elhozza bokeh portré módot az előlapi kamerára is, valamint azt a lehetőséget, hogy Bluetooth eszközre csatlakozva automatikusan tudjunk hívást fogadni.

források: gsmarena, twitter