Nevetséges magyarázatot adott a Sony az Xperia XZ1 és XZ2 mobilokat érintő kijelzőhibára

írta: remake

Az elmúlt időszakban rengeteg Xperia XZ1 és Xperia XZ2 családba tartozó készülék tulajdonosa jelezte a Sony felé, hogy az érintőképernyőn fehér sávok jelennek meg.


Még az elején érdemes tisztázni, hogy a probléma nem érint kivétel nélkül minden Xperia XZ1 és XZ2 sorozatba tartozó készüléket, de a GSMarena szerint jelentős számban fordul elő. Lényegében fehér sávok jelennek meg a kijelzőn, ha ráhelyezzük ujjunkat vagy végigsimítjuk azt. Itt egy kép szemléltetés céljából.Mivel ilyen nagy számban érkeztek észrevételek a felhasználóktól a japánok nem tehették meg, hogy csendben maradnak, így a következő hivatalos választ tették közzé:

“A Sony Mobile elkötelezett, hogy minden terméke esetében a legmagasabb szintű minőséget és vásárlói támogatást biztosítsa. A megjelenítők tulajdonságai miatt előfordulhat, hogy a képernyőn vonalmintázat jelenik meg egyes modellek esetében, ami a statikus elektromosság eredménye. Ez nem funkcionális hiba, a vonalmintázat általában eltűnik, ha a statikus elektromosság megszűnik.”

Elismerte a hibát a gyártó, de próbálják magukat kihúzni a felelősség alól. Arról nem írnak a hivatalos közleményben, hogy dolgoznának a javítások vagy esetleg garanciában kicserélik az érintett készülékeket. Nyilvánvalóan lesznek olyanok akik ezzel nem érik be és bíróságra viszik majd az ügyet.Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Sony mobilos részlege nem valami jól teljesít az elmúlt pár évben. Ezzel a hozzáállással pedig a még márkahű felhasználókat is elveszíthetik.

forrás: gsmarena