Elkaszálhatja a Samsung az írisz szkennert a Galaxy S10-nél!

írta: odinsann

Ugyan a Galaxy S10 bemutatója még csak a következő évben esedékes, de most egy újabb pletyka érkezett a jubileumi zászlóshajóról.


Eddigi információink alapján az idén bemutatkozó Galaxy Note 9 már nem fog kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasóval rendelkezni. A The Bell szerint a vállalat a Note 9-be szerette volna elhelyezni elsőként ezt a biometrikus azonosítót, azonban időbeli és technikai korlátok adódtak, ami miatt végül nem sikerült, így a Galaxy S10 lesz az első ilyen modell. Az in-display ujjlenyomat szkenner mellett a Samsung az izraeli Mantas nevű céggel is dolgozik egy 3D-s arcfelismerő modulon, ami az iPhone X-éhez lehet hasonló.

A kiszivárgott infók szerint, ha sikerül tökéletesre kifejleszteni 3D-s arcfelismerő modult, akkor költség és súlymegtakarítás céljából elbúcsúznak az írisz szkennertől. Azt azért meg kell jegyezni, hogy az összes eddig piacon lévő mobil 3D-s beolvasási technikája gyorsabb mint a Samsung efféle fejlesztései.

Persze bőven van még idő az új technológiák tökéletesítésére, de semmi sem garantálja azt, hogy sikerül a 3D arcfelismerést kifogástalanra alkotni, így az is lehet, hogy nem kell lemondanunk az írisz szkennerről.

forrás: sammobile