Pár órával a bejelentés előtt mondták vissza a Nokia X5 bemutatóját

írta: odinsann

A mai napon mutatták volna be Kínában a legújabb Nokia mobilt, de végül indok nélkül maradt el az X5 leleplezése.


Pár órával a bejelentés előtt mondta le a HMD Global a ma este 20 órakor Kínában megrendezett eseményt melyen a Nokia X5 lett volna a főszereplő. A cég Weibo oldalán jelentette ki, hogy a Nokia X5 elindítása késik és egyenlőre újabb dátumot sem kaptunk. Az elmaradt show-t semmivel nem indokolták, a Weibo-n olvasható hozzászólások alapján a helyszínnel kapcsolatos problémák miatt maradt el az X5 debütálása. Természetesen teljesen más oka is lehet az elmaradt bemutatónak, de ezen kívül jelenleg többet nem tudunk.

Az eddigi pletykák szerint a Nokia X6-hoz hasonlóan az X5 is 5,68 hüvelykes 19: 9-es képarányú IPS LCD kijelzővel érkezik. A rendszerchip várhatóan a MediaTek Helio P60 lapkája lesz, 6 GB RAM és 64 GB ROM társaságában. A szóbeszéd szerint a megjelenítő felett 8 megapixeles kamera kapott helyet, a hátlapon pedig 13 és 5 megapixeles modulok lesznek.

Elsőként Kínában lesz majd beszerezhető az újdonság, valószínűleg a Nokia X6 vagy Nokia 6.1 Plus-hoz hasonlóan Nokia 5.1 néven érkezhet a globális változat a későbbiek során.

forrás: gizmochina