Új mobilgyártó lép porondra Európában

írta: remake

Valószínűleg a Sharp GX25 többetek számára ismerős lehet. Talán ez volt idehaza a japán cég legnépszerűbb mobilja, amit ha jól emlékszem csak a Vodafone kínálatában lehetett beszerezni.


Jó pár évvel ezelőtt kivonult a Sharp az öreg kontinenstől, de ősszel az IFA kiállításon elárulták, hogy idén az év második felében újra elkezdik forgalmazni egyes készülékeiket Európában.

A felső-középkategóriába szánt Aquos C10 specifikációi lényegében ugyanazok, mint az Aquos S2-nek. Egyetlen különbség, hogy az akkumulátor kapacitása 3020 milliamperóra helyett, 2700 mAh. A készülék lelke a Qualcomm Snapdragon 630-as lapkája, ami mellé 4 GB belső memóriát és 64 GB tárhelyet kapunk. Az 5,5 hüvelykes Full HD felbontású kijelző felső sávjában egy szenzorszigetet találunk, de ez nem teljesen ugyan az, mint amit iPhone X-nél vagy a Huawei P20 Pro-nál láthattunk.Mivel csak a kamera van rajta, jóval kevesebb helyet foglal el a kijelzőből, leginkább az Essential Phone-nál látott megoldáshoz hasonlítható. Az előlap kávamentesnek mondható, de az alsó keret meglehetősen vastagra sikeredett. A hátlapon kettő darab kamera található, ezek 12+8 megapixelesek. Az Aquos S2 ára Európában 400 euró körül fog alakulni, ami nagyjából 130 ezer forint.

Valamivel megfizethetőbb áron kerül fel a boltok polcaira az Aquos B10, állítólag 300 eurónak megfelelő összeget kell majd érte fizetnünk. Ebből adódóan a specifikációk is szerényebbek, bár a kijelző mérete 5,7 hüvelyk, de a felbontása csak HD. A képarány 18:9-es és nincs notch az eszközön. Pontosan nem tudni, hogy melyik lapkakészlet teljesít szolgálatot a mobilban, az biztos, hogy nyolc magos, a maximális órajele pedig 1,5 GHz.A RAM mérete 3GB, amihez 32 GB belső tárhely társul. Az Aquos B10 is két kamerával rendelkezik, számszerűsítve 13+13 megapixeles modulokról van szó. Ilyen hardveres összetevők mellé a 3840 milliamperórás telepből akár 2-3 nap üzemidőt is kicsikarhatunk, ami külön pozitívum. Ez viszont nem mondható el az Android rendszerről, mivel jelenleg csak 7.1.1-es Nougat fut az eszközön és ugyan ez a helyzet az Aquos C10-el is.

Szóba került még egy harmadik okostelefon, ami tulajdonképpen az Aquos S3 lesz, viszont Aquos D10 néven került majd forgalomba Európában. Ez a mobil jelenleg Snapdragon 630 és Snapdragon 660 lapkával is beszerezhető, ami mellé 4 és 8 GB belső memóriát kapunk.A dizájn jóval tetszetősebb, mint az előző két készülék esetében, ez pedig a jóval vékonyabb káváknak köszönhető. A kijelző 6 hüvelykes 1080×2160 pixel felbontással, 18:9-es képaránnyal és szenzorszigettel. A hátlapon ujjlenyomat olvasót és 12+13 megapixeles kamerákat találunk. Az Aquos D10 áráról egyelőre nem esett szó.

forrás: gsmarena