Gigantikus kijelzővel érkezett a Xiaomi Mi Max 3

írta: odinsann

Kevés kávával és szenzorsziget nélkül debütált a szinte már táblagép nagyságú Xiaomi mobil.


A Xiaomi Mi Max 3 hardverspecifikációi a megjelenés előtt köztudottak voltak, így senkit sem ért meglepetéskén, hogy nem egy csúcskategóriás eszközről van szó. A készülék 176,15 x 87,4 x 7,99 milliméteres fizikai adottságokkal rendelkezik, súlya pedig 221 grammot nyom.

Megjelenítője 6,9 hüvelykes IPS panel, felbontása 1080 x 2160 pixel, fehér fénysűrűsége pedig 520 nites. A Mi Max 3 nyolcmagos Snapdragon 636 lapkát kapott, a grafikus gyorsításról pedig egy Adreno 509-es GPU gondoskodik. Az alap változat 4 GB RAM-al és 64 GB-os tárolóval szerezhető be átszámítva körülbelül 70 ezer forintért. De van egy 6/126 GB-os variáns is, melynek ára 83.000 Ft, mindkét típus fekete, fakóarany és sötétkék színekben érhető el.

A hatalmas megjelenítő felett egy f/2-es rekeszértékű 8 megapixeles fixfókuszos kamera helyezkedik el, sajnos az arcalapú feloldás kimaradt, de az AI portrémód és az arcszépítés adott. A hátlapon 12 +5 megapixeles modulok vannak, dual PD autófókusszal és f/1.9-es rekeszértékkel, illetve ezen az oldalon kapott helyet az ujjlenyomat olvasó is.

Egyenlőre még csak Kínában érhető el a Mi Max 3, de a B20 LTE sávot is támogatja az újdonság, így valószínűleg hamarosan hazánkban is beszerezhető lesz. A mobil két nanoSIM befogadására képes és helyhiány esetén microSD kártyával is bővíthetünk. A kapcsolatok terén Bluetooth 5.0, kétcsatornás WiFi áll rendelkezésünkre. Nem maradt ki a 3,5 mm-es jack csatlakozó sem, ugyan nem a legfrissebb hardvereket kapta, de az 5500 mAh-s telepet már USB-C aljzaton keresztül tölthetjük.

forrás: gsmarena