Megérkeztek a Sharp mobiljai Európába

írta: remake

Már írtunk róla, hogy a Sharp néhány év távollét után ismét visszatérhet az öreg kontinensre. Meg is érkezett két készülék a japán gyártótól, bár még csak Hollandiában lehet megvásárolni őket.


Az Aquos C10 az Essential Phone-ra emlékeztető keskeny szenzorszigettel rendelkezik, amin a kamera található. A kávamentes kialakítás sajnos csak három oldalt valósult meg, az alsó keret elég vastag maradt. A kijelző mérete 5,5 hüvelyk, ami mellé 2040×1080 pixeles felbontás társul. A specifikációk szempontjából Snapdragon 630 lapkakészlettel, 4 GB belső memóriával és 64 GB tárhellyel rendelkezik a mobil.A hátlapra 12+8 megapixeles kamerák kerültek, a másik oldalon 8 megapixeles autofókuszos modul teljesít szolgálatot. Az akkumulátor kapacitása  2700 milliamperóra, amit C típusú USB csatlakozón keresztül tudunk tölteni. Már gyárilag Android 8.0 rendszerrel jön a Sharp Aquos C10, az ára 400 euró körül alakul.

Az Aquos B10 a megfizethetőbb kategóriát képviseli, nagyjából 300 eurónak megfelelő összegért. Ebből adódóan a hardveres összetevők valamivel gyengébbek, a lapkakészlet nyolc magos Media Tek MT6750T, RAM-ból 3 GB-ot, háttértárból pedig 32 GB-ot kapunk. A kijelző mérete 5,7 hüvelyk, felbontása 1440×720 pixel.A hátlap középső részén van az ujjlenyomat olvasó, fent középen LED vaku, a bal szélen pedig 13+8 megapixeles modulok helyezkednek el, a szelfikamera 13 megapixeles. A Sharp egy 4000 milliamperórás akkumulátort tett az Aquos B10-be, amiből ilyen hardveres összetevők mellett akár két napos üzemidő is kicsikarható.Az előbbi két mobil még egy harmadikkal is kiegészülhet, ez lesz az Aqous D10, ami már jóval komolyabb hardvereket kapott és a dizájnja sem mondható csúnyának. A Sharp mobilok hazai megjelenéséről még nem tudunk semmit, de valószínűleg nálunk is megvásárolhatóak lesznek, ha más nem szürkeimportos változatban.

forrás: gizmochina