Elég baráti árcédulával érkezett a Xiaomi Mi A2 és Mi A2 Lite

írta: remake (szponzorált tartalom)

A várakozásoknak megfelelően bemutatkoztak a Xiaomi legújabb Android One mobiljai, amik méltó utódai lesznek a Mi A1-nek.


A Xiaomi Mi A2 alumínium házat kapott és meglehetősen méretesre sikeredett. A készülék 158.7 x 75.4 x 7.3 milliméteres fizikai adottságokkal rendelkezik, a kijelző 5,99 hüvelykes IPS LCD panel 1,080 x 2,160 pixel felbontással. Pozitívumnak mondható, hogy a gyártó lehagyta a notch-t az előlapról. Ahogy lenni szokott több területen is van előrelépés az elődhöz képest, egyetlen fájó pont talán az akkumulátor lehet, mivel itt ez a metodika nem figyelhető meg.A burkolat alatt Snapdragon 660 lapkakészletet találunk, memóriakiosztás szempontjából pedig, 4/32, 4/64 és 6/128 GB-os modellek közül választhatunk. Sajnos nincs microSD bővítési lehetőség. Az előlapon 20 megapixeles szelfikamera van, ami mellé LED vaku is jár. Hátul 20+12 megapixeles Sony modulokat találunk, mindkét esetben f/1.75 rekeszértékkel. Itt is van LED villanó, adott a HDR támogatás és a szokásos AI funkciók sem hiányoznak.Az akkumulátor kapacitása 3000 milliamperóra, amit C típusú USB porton keresztül tudunk tölteni. A Xiaomi Mi A1 anno 3080 milliamperórás telepet kapott, így ezen a téren minimális visszalépés tapasztalható. Van Wi-Fi, Bluetooth, GPS, GLONASS, BeiDou támogatás és a B20-as LTE modem sem maradt ki a repertoárból.A mobilt fekete, kék, piros, arany és rózsaszín változatban tudjuk beszerezni. A hátlapon lévő Android One felírat már árulkodik arról, hogy nem MIUI kezelőfelület van a készüléken, hanem gyári Android, annak is a 8.1-es verziója. A hazai megjelenés még várat magára, de a Gearbest oldalára már felkerült a készülék, ráadásul ajándék Mi Band 3 is jár hozzá. A legolcsóbb modell a Xiaomi Mi A2-ből körülbelül 73 ezer forintba kerül, innentől felfelé 81 és 95 ezer forintos árcédulával kalkulálhatunk.

További részeltek és rendelés ezen az oldalon, érdemes az EU Experess kiszállítási módot választani, ami 100 százalékban áfa és vámmentes.

A Xiaomi Mi A2 Lite kisebb mint a nagytesó, egész pontosan 5,84 hüvelykes megjelenítővel rendelkezik, a 19:9-es képarány mellé, 1080×2280 pixeles felbontás társul. Itt már szenzorsziget is van, hogy ez jó vagy rossz hír mindenki döntse el maga. A lapkakészlet a nyolcmagos Snapdragon 625, Adreno 506 grafikus gyorsító társaságában. Memóriakiosztás szempontjából 3/32 és 4/64 GB-os változatok kerültek forgalomba és szerencsére már van microSD foglalat.A hátlapon 12+5 megapixeles kamerák teljesítenek szolgálatot, autófóusszal és giroszkóp alapú elektronikus képstabilizátorral. Az előlapi modul 5 megapixeles, de egy kis szoftveres varázslatnak háta, bokeh portrét is lőhetünk vele.A kisebb ház ellenére nagyobb akkumulátorral rendelkezik a Lite, de a 4000 milliamperórás telepet csak micro USB porton keresztül tudjuk tölteni. A Xiaomi szerint a telepből 6 órányi non-stop játék vagy 34 órányi zenehallgatás is kicsikarható. Színek szempontjából fekete, kék, arany és rózsaarany variánsok közül választhatunk.A Xiaomi Mi A2 Lite is Android One eszköz, így a zöld robotos rendszer módosítatlan változata fut rajta. A telefon előbb-utóbb nálunk is beszerezhető lesz, de a pontos dátum még nem ismert. Ha A2 Lite-ra pályázol érdemes lesz Gearbest-en körülnézni, mivel nálunk biztosan drágább lesz a készülék és valószínűleg ajándék Mi Band 3-at sem kapsz majd mellé.

Az alapmodell már 53 ezer forintnak megfelelő összegért a tiéd lehet, a 4/64 GB-os változatért nagyjából 62 ezer forintot kérnek. Szintén ajánlott EU Express kiszállítással rendelni, további részelek a Gearbest weboldalán.