Méretes kijelzővel és akkumulátorral érkezett a Honor Note 10

írta: odinsann

Sok pletyka és megannyi fotó után a mai napon a Huawei lerántotta a leplet a korszerű hűtési technológiával rendelkező Honor Note 10-ről.


Az eddig kiszivárgott információk alapján már nem lehet meglepő a Honor Note 10 megjelenítőjének mérete, mivel eddig is tudtuk, hogy a készülék 6,95 hüvelykes kijelzővel érkezik. A Full HD+ (1080 x 2220 képpontos) AMOLED panel támogatja a HDR10 technológiát, ami azt jelenti, hogy 115%-os NTSC színskálát tartalmaz.

Az újdonságban a cég házon belül gyártott és már sok Huawei és Honor mobilban lévő Kirin 970 lapkája kapott helyet. A csúcskategóriás processzor mellett egyértelmű, hogy a RAM-ból sincs hiány, 6 GB vagy 8 GB változatokban tudjuk majd beszerezni a Honor Note 10-et. A 8 gigabájtos variáns csak 128 GB-os tárolóval kerül majd forgalomba, tehát ezen kívül még 6/64 GB vagy a 6/128 GB-os modellek közül tudunk választani. Ha netán nem lenne elegendő a tárhely van lehetőségünk microSD kártyával bővíteni, azonban ekkor a Dual SIM funkcióról le kell mondanunk.

Az elmúlt napokban már egy apróbb részletet láthattunk arról, hogy valamiféle új hűtési technológiával érkezik a telefon, de akkor még nem teljesen volt egyértelmű, hogy mi is ez. A chipset egy olyan hűtést használ, ami alapvetően egy az asztali számítógépeknél is használatos folyadékhűtéses cső. A gyártó utóbbit csak “kilenc”-nek nevezi, mert összesen 9 rétegből áll. Ennek segítségével 41%-os hőkezelést ígérnek és 10° C-al alacsonyabb a hőmérsékletet teljes terhelés alatt, mint más ugyan ilyen hardverekkel szerelt mobilok esetében.

Az persze egyértelmű volt, hogy a Honor Note 10 megkapja a GPU Turbo technológiát, de egy újabb vívmányt is elhelyezett benne a Huawei, ami a CPU Turbo nevet kapta. Egyenlőre erről többet nem árultak el, de a GPU Turbo-hoz hasonlóan ez is szoftveres alapú és a készülék oldalán lévő egyik gombbal csalogathatjuk elő.

A hatalmas megjelenítő felett egy f/1.8 rekeszértékű 16 megapixeles kamera kapott helyet. A Hátlapon pedig 24 + 13 megapixeles modulokat találunk, ezek közül utóbbi f/2.0 rekeszértékű, előbbi pedig f/1.8-es, természetesen a szokásos AI funkciókkal fűszerezve.

Nem volt kérdés az 5000 mAh-s akkumulátor sem, mivel már ezt is megerősítette a gyártó, szerencsére a méretes telep támogatja a Super Charge technológiát, így nem kell sokat várnunk a töltésre.

A Honor Note 10-et dobozából Android 8.1 rendszerrel és EMUI 8.2 kezelőfelülettel bonthatjuk ki Midnight Black vagy Phantom Blue színben. Hazai megjelenés és ár egyenlőre még nem ismert, de a külföldi árcédula alapján, átszámítva az alap 6/64 GB-os kiadásért 114 ezer forintot kell fizetnünk. A 6/128 GB-os körülbelül 130 ezer forintba kerül, míg a 8/128 GB-os csúcsmodellért 147 ezer forintot kell letennünk az asztalra.

forrás: gsmarena