Ügyes kis átverés a Xiaomi Mi 8 Explorer Edition hátlapja

írta: remake

A Xiaomi Mi 8 trió május utolsó napján mutatkozott be. A Mi 8 és a Mi 8 SE már nem most felkerült a boltok polcaira, de a Explorer Edition-re egy kicsit várnunk kellett.


A Mi 8 Explorer Edition a Xiaomi csúcsmobiljának legdrágább változata, ami kapott pár extrát a sima Mi 8-hoz képes. Ilyen például a kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó vagy a 3D arcalapú feloldást lehetővé tévő előlapi kamerarendszer, de akár a tetszetős átlátszó hátlapot is ide sorolhatjuk. Az új zászlóshajó bemutatóját követő napokban a kínai cég kiadott egy nyilatkozatot, miszerint a Explorer Edition hátlapján a készülék tényleges alaplapját láthatjuk. Mint kiderült nem voltak teljesen őszinték. Mivel tegnaptól megvásárolható a mobil, nem is kellett sokat várni rá, hogy valaki darabokra szedje.

Twitter-re került fel egy poszt, amin a szóban forgó alkatrészt vehetjük közelebbről is szemügye. Ebből kiderül, hogy az eredeti lapka, amint a mobil valóban használ nem az amely a hátlapon van. Ez a “dizájn elem” légyegében az alaplap műanyagból készült utánzata, az eredeti nem néz ki ilyen dekoratívan. Ez a hír biztos nem fogja rontani a Mi 8 Explorer Edition eladási mutatóit, tegnap az első készletet kevesebb mint egy perc alatt elkapkodták.Az Xiaomi újdonsága egyébként, 6,21 hüvelykes 1080 x 2248 pixel felbontású és 18,7:9-es képarányú kijelzővel rendelkezik. A burkolat alatt Snapdragon 845 rendszerchip dolgozik, ami mellé jelenleg 8 GB RAM és 128 GB belső tárhelyet kapunk. Az előlapi kamera felbontása 20 megapixel, a másik oldalon pedig 12+12 megapixeles modulokat találunk. Egyetlen negatívum talán az akkumulátor kapacitás lehet, a 3000 milliamperórás telep közel egy napos üzemidőt garantál, némi vigasz, hogy van Quick Charge 4.0+ támogatás.

forrás: twitter