6,2 hüvelykes kijelzővel és képernyő ceruzával érkezett az LG Q8 (2018)

írta: odinsann

Sajtóközleményben jelentette be az LG Q szériájának legfrissebb darabját, ami árához képest elég gyenge hardverekkel érkezett.


Full HD+ felbontású 6,2 hüvelykes megjelenítővel érkezett az LG Q8 idei változata, a FullVision képernyő szenzorsziget mentes, tehát alul és felül a mai trendtől eltérően picit vastagabb kávákat találunk. A készülék motorházteteje alatt egy 14 nanométeres okta-core Snapdragon 450 lapka dorombol, ami magonként maximum 1,8 GHz órajelen pörög.

A mobil rendszermemóriája 4 GB, ami mellé 64 GB belső tárhelyet kapunk, de külön kiemelték, hogy képes akár 2 TB-os memóriakártya kezelésére is az eszköz. Az LG továbbra is a széles látószögű lencsét tartja előnyben, így az előlapra egy 5 megapixeles 100 fokos látószögű került, de a hátlapon sajnos csak egy modul van, ami 16 megapixeles és PD autófókusszal rendelkezik.

A Q8 (2018) akkumulátora 3300 mAh-s, a telepet USB-C csatlakozón keresztül tudjuk tölteni és adott a Qiuck Charge 3.0 gyorstöltési technológia is. Érdemes kiemelni, hogy a modell rendelkezik IP68 és MIL-STD 810 G minősítéssel, továbbá DTS:X 3D Surround Sound és Hi-Fi Quad Dac támogatás is jelen van az eszközben. Az LG a 3,5 mm-es jack csatlakozót sem hagyta ki a Q8-ből, illetve az FM rádiót is tudunk rajta hallgatni. Az újdonság egy kijelzőceruzával is rendelkezik, amit a Q8 házából tudunk kivenni.

A 6,2 hüvelykes megjelenítőnek köszönhetően 160,1 x 77,7 x 8,4 milliméteres méretekkel rendelkezik a telefon, melyet Aurora Fekete és Marokkói Kék színekben tudunk majd megvásárolni. Az árazásról egyenlőre annyit tudunk, hogy a átszámítva 134 ezer forintot kell érte letenni az asztalra. A hazai ár még egyenlőre ismeretlen, de ha erre még a helyi adókat is rászámoljuk, akkor nem éppen számít jó vételnek a Q8 (2018).

forrás: gsmarena