Így rendelj áfa és vámmentesen GearBest-ről!

írta: odinsann (szponzorált tartalom)

Már többen érdeklődtetek, hogy miképp adjatok le egy GearBest rendelést, hogy az oldalon lévő árra ne kelljen ráfizetni. Most készítettünk egy kis segítséget ezzel kapcsolatban.


Frissítve (2019.02.26): A Gearbest-nél elérhető egy új áfa és vámmentes szállítási mód Netherlands Registered (PDM) néven. Azok a csomagok rendelhetőek így, amik 150 dollár feletti összegbe kerülnek és nem érik el a 2 Kg-t. Körülbelül 10-25 munkanapot kell így várni a termékre, de mindenképp ajánlott így rendelni.

Sok pénzt megspórolhatunk egy GearBest-es vásárlás esetén ha EU Express szállítási módot választjuk, ez teljesen áfa mentes, de érdemes tudni, hogy a szállítási idő egy picit hosszabb lesz.

Útmutató a EU Express szállításhoz:

Miután bejelentkeztünk vagy beregisztráltunk az oldalra és az “Add to Chart” gombbal behelyeztük a kosárba a kiválasztott terméket. A jobb sarokban felül lévő kis kosárra rákattintva tudjuk ellenőrizni a rendelést.

a “View My Chart” menüpontra kattintsunk rá, ez után egy újabb ablak nyílik meg, ahol válasszuk a “Proceed to Check out”-ot.

Ez után már nincs más dolgunk mint a szállítási lehetőségek közül kiválasztani az EU Express-t.

Ebben az esetben csak angol karakterekkel adjuk meg a címünket, tehát ékezetes betűt ne használjunk! Az EU Express szállítás költsége ennél a terméknél 11,36 dollár, ami  nagyjából +3000 Ft többletköltséget jelent. Ezt az opciót választva elsőként Kínából postázzák a terméket egy alacsonyabb áfakulccsal rendelkező EU országba, majd ezt követően onnan jön be Magyarországra.

Fontos megjegyezni, ezt a szállítási módot egyenlőre csak telefonoknál és táblagépeknél tudjuk használni, tehát példával élve televíziót jó áron nem tudunk ilyen módon megrendelni.

Érdemes böngészni a GearBest oldalán mivel nagyon sok termékhez lehet olcsón hozzájutni és folyamatosan vannak leárazások.

forrás: GearBest