Egyedi szenzorszigettel érkezett a legújabb Oppo mobil!

írta: odinsann

Az Oppo az elmúlt hónapokban erősen kivette részét a mobilos piac tortájából, a júniusban bemutatott Oppo Find X után egy újabb egyedi jellegzetességgel érkezett az Oppo R17.


Napjainkban eléggé meghatározó szerepet kapott a szenzorsziget, ugyan a legtöbb gyártó egymáséhoz hasonló notch-al dobja piacra eszközeit, de az Oppo most ezen a téren is újított. Hasonló szenzorszigetet már láthattunk korábban mikor az Oppo F9-ről szivárogtak ki képek, de úgy látszik az R17 is ezt kapta meg.

Utóbbinak köszönhetően az Oppo R17 méretes 6,4 hüvelykes Ful HD+ felbontású AMOLED megjelentője 91,5%-os képernyő/test aránnyal rendelkezik. A kijelzőbe épphogy bele lógó notch egy 25 megapixeles előlapi kamerát rejteget, ami felett a beszédhangszóró helyezkedik el.

A fény beesésétől változó színű üveg hátlapon 16 + 25 megapixeles kamerák vannak, mivel egy olcsóbb kategóriás eszközről van szó, így az ujjlenyomat olvasót is ezen az oldalon keresnénk, de az a megjelenítőben kapott helyet, ellentétben az Oppo Find X-el, ami egyátalán nem rendelkezik ilyen fajta biometrikus azonosítóval.

A hardverspecifikációk terén Snapdragon 670 rendszerchipet, 8 GB RAM-ot és 128 GB-os tárolót kapunk 3500 mAs telep mellé. Az ára egyenlőre még kérdéses, információink szerint augusztus 18-tól kezdődik meg az értékesítése.