Koncepció képeken a Samsung összecsukható mobilja

írta: remake

Már évek óta készül a Samsung hajlítható kijelzős készüléke, ami úgy nézi ki jövő év elején bemutatkozik, az ezt követően pár hónapon belül  pedig kereskedelmi forgalomba is kerül.


Első körben Galaxy X néven emlegették a telefont, majd pár hete azt lehetett hallani, hogy Galaxy F néven kerülhet be a köztudatba. Nem teljesen tiszta még, hogy január elején a CES-en vagy februárban a Mobil Világkongresszuson debütál a készülék. A specifikációkat illetően a Galaxy S10 mobilokban is helyet kapó Exynos 9820-al kalkulálhatunk, szerintem a kivitelezés az amire a többség leginkább kíváncsi, ezzel kapcsolatban pedig elég kevés az infó.

Eddig két lehetőség jött szóba, egyik esetben egy nagyjából 7 hüvelykes tabletet kapunk, ami félbe hajtva egy okostelefonként funkciónál. A másik, hogy a mobilt egyszerűen összehajthatjuk majd, ami így gyakorlatilag kevesebb helyet foglalna, de ezen kívül semmi előnye nem lenne. Utóbbiról készült most pár koncepciókép, amin láthatunk egy lehetséges variációt a Galaxy X vagy Galaxy F-re.

A felvételeken lévő eszköz köthető egy Samsung szabadalomhoz is, amit több hónappal ezelőtt védetett le a dél-koreai cég. Állítólag közel 2000 dollár lesz a készülék ára és a nehézkes gyártási folyamat miatt nem is a tömegpiac lesz a cél.

forrás: nieuwemobiel