Megérkezett a Nokia 5.1 Plus és 6.1 Plus

írta: odinsann

A Nokia két modellje már nem lehet ismeretlen számunkra, mindkettőt már korábban bemutatta a gyártó, csak egy kicsit átnevezve érkeztek a nemzetközi piacra.


Már korábban árulkodott a Nokia Twitter oldala arról, hogy valamit terveznek a mai napra, de akkor még pontosan nem lehetett tudni, hogy egy új készülék bemutatójáról, vagy a korábban bemutatott Nokia mobil fog a nemzetközi piacon is debütálni.

Mint kiderült, nem egy újabb eszközzel bővült a választék, hanem a Nokia X5 és X6 nemzetközi változatairól rántották le a leplet. Az X5 hazánkban Nokia 5.1 Plus néven lesz beszerezhető október-november környékétől, ára jelenleg 200 euró, ami átszámítva 65 ezer forintnak felel meg. Ezért az összegért 5,8 hüvelykes HD+ felbontású megjelenítővel, MediaTek Helio P60 processzorral és Mali-G72 MP3 grafikus gyorsítóval rendelkező mobilt kapunk.

Hátlapján 13 + 5 megapixeles kamerák helyezkednek el, az előlapon pedig egy 8 megapixeles szenzor teljesít szolgálatot. A korábban bemutatott Nokia X5-öt 3/32 és 4/64 GB memóriakiosztással dobták piacra, az egyenlőre még kérdéses, hogy itthon melyiket tudjuk majd megvásárolni.

Sajnos a Nokia X6 már nem mondhatja el magáról, hogy jön Magyarországra. A nemzetközi piacon Nokia 6.1 Plus néven lesz jelen, szintén 5,8 hüvelykes megjelenítővel, de már Full HD+ felbontás mellett. Gyönyörű külseje egy Snapdragon 636 lapkát rejteget Adreno 509 GPU támogatással.

A fotós képességek terén 16 + 5 megapixeles hátlapi kamerákkal és 16 megapixeles előlapi modullal rendelkezik a 6.1 Plus. A rendszermemória 4 GB mely mellé 64 GB-os tárolót kapunk, akkumulátora 3060 mAh-s, ára pedig egy picit magasabb, átszámítva 81.000 Ft.

forrás: gsmarena