Megérkezett az első Android Go Samsung mobil

írta: odinsan

Hosszas várakozás után ma végre a Samsung lerántotta a leplet az első Android Go telefonjáról, itt a Galaxy J2 Core.


A Galaxy J2 Core-ról már hallottunk pletykákat az elmúlt időszakban, így a hardveres felépítés terén mondatni újat nem hozott a modell, a többi Android Go okostelefonhoz hasonlóan kevés rendszermemóriával és tárhellyel érkezett az eszköz. Szám szerint 1 GB RAM-al és 8 GB háttértárral debütált az újdonság, ami a Go-hoz teljes mértékben elegendő.

A J2 Core egy 14 nanométeres négymagos  Exynos 7570 processzort kapott, ami négy darab Cortex-A53 magból áll melyek 1,4 GHz órajelen pörögnek, a grafikus gyorsításról pedig egy Mali-T720 MP1 GPU gondoskodik. Annak ellenére, hogy telefon 5 hüvelykes 540 x 960 pixel felbontású megjelenítővel és nem éppen bivaly erős hardverekkel rendelkezik, sajnos a J2 Core-ban lévő 2600 mAh-s akkumulátor így is csak egy napos üzemidőt garantál.

Hátlapján egy 8 megapixeles kamerát találunk, az előlapon pedig egy 5 megapixeles f/2.2-es rekeszértékű modul kapott helyet. A J2 Core elsőként Indiában és Malajziában lesz beszerezhető, de a későbbiek során a többi régióba is érkezni fog. Az árát illetően sajnos még nem rendelkezünk információval, de rövid időn belül erről is lehull a lepel.