Megérkezett a Xiaomi Mi 8 Pro és Mi 8 Lite

írta: remake

Világos volt, hogy hamarosan bővülni fog a Xiaomi Mi 8 sorozat, ma meg is érkezett a két új készülék a nemzetközi piacra, Mi 8 Pro és Mi 8 Lite néven.


A Xiaomi Mi 8 Pro csupán egy dologban különbözik a sima Mi 8-hoz képest. Az ujjlenyomat olvasót nem a hátlapon, hanem elől a kijelzőbe építve találjuk. A lapkakészlet  ugyanúgy Snapdragon 845, ami mellé modelltől függően 6 vagy 8 GB belső memóriát kapunk. A kijelző 6,21 hüvelykes OLED panel, felbontása 1080 x 2248 pixel. A felső sávjában ott a notch, ami a 3D arcazonosításhoz szükséges infrás szenzort is rejti.A hátalapon 12+12 megapixeles kamerákat találunk, elől pedig 20 megapixeles egység teljesít szolgálatot. Az akkumulátor kapacitása 3000 milliamperóra, a töltést USB C porton keresztül tudjuk megejteni és támogatott a Quick Charge 4.0+ technológia. Mivel a készüléket a nemzetközi piacra szánja a gyártó, így elvileg előbb-utóbb nálunk is megvásárolható lesz. Kínában az ára 130 ezer forintnak megfelelő jüan és ez csak a kezdőár, így nálunk ennél csak drágább lehet.

A Xiaomi Mi 8 Lite neve alapján a Mi 8 SE globális változata is lehetne, de a két készülék azért nem teljesen ugyanaz. A Lite 6,26 hüvelykes IPS LCD panellel rendelkezik, a motorháztető alatt pedig Snapdragon 660 chipset gondoskodik a számítások végrehajtásáról. Összehasonlításképp az SE lapkakészletből Snapdragon 710-et kapott, a megjelenítője pedig 5,88 hüvelykes AMOLED panel. Az újdonságon szintén van notch, de kisebb méretben.A belső memória mérete 4 vagy 6 GB, ami mellé 64 illetve 128 GB tárhelyet kapunk. A hátlapon lévő 12+5 megapixeles kamerák nem változtak, de a kialakításuk függőleges helyett vízszintes lett. A ház méretéből adódóan az akkumulátor kapacitása is nőtt a Mi 8 SE-hez képest, szám szerint 3350 milliamperórás teleppel kalkulálhatunk. A Xiaomi Mi 8 Lite ára modelltől függően 55 és 80 ezer forint körül mozog Kínában.

forrás: gsmarena