Kiszivárgott a Huawei Y9 (2019) hardveres felépítése és dizájnja

írta: odinsann

A csúcsmodellek mellett a Huawei természetesen az összes árkategóriában bővíti okostelefon kínálatát, a népszerű Y sorozat is gyarapodik egy újabb modellel.


A Kínai Hírközlési Hatóság oldalán két hete bukkant fel elsőként a Huawei Y9 (2019) melynek most a hardveres felépítése is kiszivárgott. A dizájnt illetően az eszköz hátlapja nagyon hasonlít a Huawei P20-ra, de az előlap ezt már nem mondhatja el magáról. Mivel a képeken éppen egy fekete színű modellt láthatunk, így nehéz nyilatkozni arról, hogy a P20-hoz hasonlóan rendelkezik-e szenzorszigettel.

Az biztos, hogy 6,5 hüvelykes Full HD megjelenítővel rendelkezik az Y9 (2019) illetve 4 vagy 6 GB RAM-al és 64 vagy 128 gigabájtos belső tárolóval tudjuk majd beszerezni. A processzor pontos típusát még nem tudjuk, de egy akár 2,2 GHz órajelen működő octa-core CPU jöhet szóba. A kamerákat illetően is érkezett infó, ezek szerint a hátlapon egy 20 + 2 megapixeles duót találunk, az előlapon pedig egy 16 megapixeles szelfi kamera áll majd rendelkezésünkre.

A rendszer sajnálatos módon valami oknál fogva csak Android 8.1 lesz. A Huawei Y9 (2019) méretei 162,4 x 77,1 x 8 milliméteresek lesznek, súlya pedig 170 gramm és szerencsére egy méretes 3900 mAh-s teleppel fog rendelkezni. A debütálás egyenlőre még kérdéses, de biztos, hogy év vége előtt megismerkedhetünk vele.

forrás: TENAA