Újabb mobil érkezett a Nokiától X7 néven

írta: Robi

A tegnap bemutatott Huawei készülékek mellett a HMD is lerántotta a leplet egy újdonságról, ami a gyártó népszerű X szériáját hivatott erősíteni.


A Nokia X7 egyenlőre még csak Kínában érhető el, de a cég eddigi marketing tevékenységét alapul véve pár hónap múlva hazánkban is biztosan megvásárolható lesz más néven. A phablet eléggé méretes lett, mivel 154,8 x 75,8 x 8 milliméteres dimenziókkal rendelkezik, mellette pedig 178 grammot nyom a mérlegen. Full HD+ felbontású megjelenítője 6,18 hüvelykes, ami az előlap 86,5%-át teszi ki. A kijelzőben lévő notch egy 20 megapixeles kamerának ad helyet, a hátlapon pedig 12 megapixeles f/1.8-as rekeszértékű modult találunk melyet egy 13 megapixeles egység egészít ki, utóbbi viszont csak a mélységérzékelésért felelős.

Hardveresen a Qualcomm Snapdragon 710 processzora áll rendelkezésünkre, tehát egy nyolcmagos Kyro 360-as chip felelős a számítások elvégzéséért, melyet Adreno 616 grafikus gyorsító támogat. A Nokia X7-et 4 vagy 6 GB rendszermemóriával tudjuk beszerezni, ami mellé 64 vagy 128 GB-os háttértár társul. A mobil természetesen támogatja a dual SIM funkciót, de csak akkor ha nem szeretnénk sd kártyával bővíteni. A fémből és üvegből készített ház egy 3500 mAh-s akkumulátort rejt magában, amit USB-C csatlakozón keresztül gyorstöltéssel 30 perc alatt 50%-ra tudunk feltölteni.

Kínában Android 8.0 rendszerrel debütált az eszköz és nem is része az Android One programnak, külföldi bevezető ára 245 dollár, ami 70 ezer forint körüli összegnek felel meg, de hazánkban biztosan drágábban tudjuk majd beszerezni.

forrás: nokia