Grafén akkumulátorral érkezhet a Galaxy S10

írta: Robi

Már korábban is lehetett hallani, hogy a Samsung dolgozik a grafén akkumulátorokon, tavaly be is nyújtottak egy szabadalmat ezzel kapcsolatban és most úgy látszik, hogy a Galaxy S10 lehet az első ilyen teleppel rendelkező mobil.


A grafén akkumulátoroknak köszönhetően a töltési idő töredéke lenne a mostaninak, mivel az Advanced Institute of Technology szerint ennek a technológiának a segítségével akár 12 perc alatt fel lehetne tölteni egy mobiltelefont. Ezzel még nem is ért véget a grafén telepek által nyújtott pozitívumok sora, mert az ilyen aksiknak sokkal hosszabb az élettartama, akár évekkel is tovább bírják mint a most használatos lítium telepek.

Biztonságtechnikai szempontból is jobbak ezek az akkumulátorok, mivel nem robbannak fel véletlenszerűen, továbbá nem is szennyezik annyira a környezetet mint a mostaniak. Egy ilyen grafén telep sokkal kisebb helyet foglal el egy mobiltelefonban mint egy lítium, tehát több hely marad más hardvereknek. Az ipar egy bennfentes  gyártója szerint a Samsung az ilyen grafén akkumulátorok bevezetésére készül a jövő évben melyet egy zászlóshajóban szeretnének elsőként elhelyezni, így van alapja annak a pletykának, hogy a Galaxy S10 lehet az első ilyen mobiltelefon.

Egyenlőre még magasak a gyártási költségek egy ilyen telepet illetően, de fokozatosan csökkenni fognak, így lehetővé teszik, hogy még több készülékbe eljuthasson a grafén akkumulátor. Már a Huawei is egy ideje kísérletezik egy efféle megoldással így nem lenne meglepő, ha rövid időn belül ők is piacra dobnának egy grafén aksival rendelkező telefont.

forrás: gizmochina