5G-vel és 10 GB RAM-al érkezett a Xiaomi Mi Mix 3!

Számos pletyka után a kínai cég végre lerántotta a leplet legújabb csúcsmobiljáról, ami az Oppo Find X-hez hasonló csúszkás kialakítással debütált.


A Xiaomi Mi Mix 3 elődeihez hasonlóan egész nagy képernyő/test aránnyal rendelkezik, szám szerint 93,4%-ról van szó. A mobil egy 6,4 hüvelykes AMOLED panelt kapott, melynek felbontása Full HD+ és az új dizájnnak köszönhetően a mostanában igen népszerű szenzorsziget nélkül jött a modell. Ha felcsúsztatjuk a hátlapot, akkor két kamera kacsint vissza ránk, ezek 24+2 megapixelesek, a főkamera pedig egy Sony IMX576 modul, ami gyenge fényviszonyok egész szép fotók készítésére alkalmas és ezek felelősek az arcalapú feloldásért is. A hátlapon kettő darab 12 megapixeles kamerát helyezett el a gyártó, ezek közül az elsődleges egy Sony IMX363, ami f/1.8 rekeszértékkel rendelkezik, a másik pedig f/2.4 apertúrát tudhat magáénak. 

A Mi Mix 3 egy újratervezett éjszakai móddal rendelkezik, ami a Huawei technológiájához hasonlóan működik, így rossz fényviszonyok mellett is kitűnő képeket készíthetünk. Természetesen megkaptuk az AI jelenetfelismerő funkciót és a pletykák beigazolódtak a 960 fps lassított videofelvétellel kapcsolatban is. 

Ami a hardvert illeti, egy Snapdragon 845 lapka helyezkedik el a motorháztető alatt. A memóriakiosztás pedig ezúttal is elég változatos, mivel 6 GB, 8 GB vagy 10 GB RAM áll rendelkezésünkre 128, 256 vagy 512 gigabájtos tároló mellett, bővítésére azonban nincs lehetőségünk. Az eszköz 3200 mAh-s akkumulátorát USB-C csatlakozón keresztül tölthetjük 10 W-os gyorstöltéssel. A 3,5 mm-es jack csati viszont kimaradt a mobilból. 

A Mi Mix 3 kap egy 5G verziót is, ugyan ez csak 2019 első negyedévében lesz megvásárolható, a cég megerősítette, hogy Európába is jön az 5G variáns, de piacokat név szerint egyenlőre nem említett meg. 

Sajnos a termékoldal nem részletezte, hogy melyik Android rendszerrel csomagolhatjuk ki a dobozból, de az biztos, hogy három színben érkezik, ezek a Jade Green, Sapphire Blue és az Onyx Black fantázianeveket kapták. Az alapmodell ára 420 euró, ennyiért 6/128GB memóriákat kapunk. Aki viszont a 10/512GB-os Mi Mix 3-ra feni a fogát, azt csak Forbidden City különleges kiadásban tudja megvásárolni, melynek ára 630 euró körül alakul és Forbidden City Blue színben szerezhető be, mellé pedig díszdoboz jár.

Összegezve a fentieket elmondhatjuk, hogy a korábbi pletykákat alapul véve azt kaptuk amire számítottunk, ugyan voltak olyan hírek is, hogy eddig még ismeretlen Snapdragon lapkával debütál majd a Mi Mix 3, de ezt már akkor is lehetett sejteni, hogy nem így lesz. Továbbá a kijelzőbe integrált ujjlenyomat olvasó is kimaradt, tehát be kell érnünk a jól bevált hátlapon elhelyezett azonosítóval.

forrás: xiaomi